Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή ΜΚΟ Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς για καταπίεση Σλάβων στη Βουλγαρία

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση των Σκοπίων που φέρει τον τίτλο «Μακεδονικό Μανιφέστο»- Македонски манифест ( το προεδρείο στη φωτό),  έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία) καθώς και στις ΗΠΑ, για την κατάσταση των -νοτιοσλαβικής καταγωγής- κατοίκων στη Βουλγαρία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονική πύλης ‘Sky’ των Σκοπίων που φέρει τον τίτλο «Ύαινα η βουλγαρική πρακτική» αναφέρει ότι:

«Η Δημοκρατία των Σκοπίων είναι ένα φιλελεύθερο κράτος σε σχέση με την εθνικότητα των πολιτών της.

Η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι πολίτες  που έχουν αλλοδαπή ιθαγένεια και σύμφωνα με τους νόμους αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.
Ωστόσο η εγγραφή άλλης εθνικότητας είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί ανησυχίες, ειδικά για εμάς, τα μέλη του κινήματος του «Μακεδονικού Μανιφέστου».

Η Βουλγαρία που προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και απέκτησε καλύτερες συνθήκες για τη Θεώρηση (των διαβατηρίων) και η Σόφια άρχισε να εφαρμόζει μια προκατειλημμένη, εσφαλμένη και κακόβουλη πολιτική έναντι του νοτιοσλαβικού κράτους.

Οι πολίτες του κράτους αυτού βρέθηκαν αντιμέτωποι από ένα πολύ περιοριστικό καθεστώς βίζας για την ΕΕ και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η Βουλγαρία προβάλει ένα σύστημα μηχανισμών προκειμένου  οι πολίτες των Σκοπίων να λάβουν τη βουλγαρική  υπηκοότητα και να έχουν πρόσβαση στην ΕΕ.

Η Σόφια επιμένει στον εκ-βουλγαρισμό των Σκοπιανών, οι οποίοι επιδιώκουν να κατοχυρώσουν  την ονομασία των «Μακεδόνων» τόσο για το λαό όσο και για το κράτος.

Η Βουλγαρία δεν μας δέχεται ως ξεχωριστό λαό και ισχυρίζεται ότι είμαστε ‘Βούλγαροι’ και θεωρούν τη γλώσσα μας , που εμείς τη λέμε ‘μακεδονική’ ότι είναι διάλεκτος της βουλγαρικής.

Αυτή είναι μια αντιιστορική θέση της Βουλγαρίας και η κατάσταση εξακολουθεί να υφίσταται.

(Στο μακροσκελές άρθρο θα σημειωθεί πιο κάτω)

«Η διανομή των βουλγαρικών διαβατηρίων αποσκοπεί στη μείωση του (ανώνυμου) σλαβικού πληθυσμού. Η βουλγαρική πολιτική ελίτ έχει σχέδιο τη φθορά των κατοίκων των Σκοπίων που ονομάζονται ως «μακεδόνες», την καταστροφή του κράτους τους (που θέλουν να ονομαστεί επίσημα «μακεδονικό»  και την ταυτότητά τους, χωρίς σεβασμό τους κώδικες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Σόφια αγνοεί τις  ατομικές και συλλογικές ταυτότητες των ανθρώπων. Αντί να διαδίδει  τη φιλοσοφία των οικουμενικών αξιών, της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού, η Σόφια πηγαίνει εκατό χρόνια πίσω, στην ιστορία. Το βουλγαρικό κράτος είναι ανάξιο για την ΕΕ, αν συνεχίσει αυτήν τη συμπεριφορά.

Επιπρόσθετα η βουλγαρική κυβέρνηση απέκλεισε τα Σκόπια από την ένταξη τους στην ΕΕ, εκβιάζοντάς τας να συντονίσουν την ιστορία τους με αυτήν της Βουλγαρίας.

Παράλληλα η Βουλγαρία επιμένει στην υπογραφή μια συμφωνίας καλής γειτονίας, αρκεί να δεχθούμε ότι δεν υπάρχει «μακεδονικός» λαός ή «μακεδονική» γλώσσα και ότι όλοι οι Νοτιοσλάβοι είναι Βούλγαροι!

Ο ΟΗΕ και η ΕΕ γνωρίζουν ότι η μειονότητα των Σκοπίων στη Βουλγαρία δεν έχει δικαιώματα και απαγορεύεται  να αυτοπροσδιοριστούν ως «Μακεδόνες», επίσης απαγορεύεται να διοργανώσουν εκδηλώσεις  καλλιτεχνικές και πολιτικές   που θα έχουν τη λέξη «μακεδονικές».

Σας παρακαλούμε, λοιπόν , να λάβετε  υπόψιν τα γεγονότα και τις προθέσεις της Βουλγαρίας και μέσω της εξουσίας σας να σταματήσει αυτή η γενοκτονία των «Μακεδόνων» στη Βουλγαρία, σημειώνει μεταξύ άλλων η σκοπιανή οργάνωση.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου