Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Θέλει να βγάλει κι από τη μύγα ξύγκι ο Στουρνάρας, στα ΙΧ

Η υπερφορολόγηση των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα εκείνων του μεγάλου κυβισμού, έστρεψε το ενδιαφέρον των αγοραστών στα ΙΧ μικτού κυβισμού και ιδιαίτερα σε "πράσινα", εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είχαν μηδενικά τέλη. Τώρα, ο Στουρνάρας ετοιμάζει να τα φορολογήσει ΚΑΙ αυτά!...



Τα κρατικά έσοδα έχουν απώλειες 476 εκατ. ευρώ και από τον ΦΠΑ στα ΙΧ στην τελευταία εξαετία, ενώ μέχρι τις αρχές του 2013 έχουν αποσυρθεί 600.000 οχήματα και εκατοντάδες χιλιάδες ΙΧ έχουν τεθεί σε καθεστώς «προσωρινής ακινησίας» μειώνοντας πάρα πολύ τον εν ενεργεία στόλο αυτοκινήτων της χώρας με άμεσο αντίκτυπο στα κρατικά έσοδα.

Η στροφή των καταναλωτών αλλά και των εταιρειών χρονομίσθωσης και ενοικίασης προς τα αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων (κάτω από 100 γρ. Co2) σε ποσοστό που αγγίζει το 60% των συνολικών πωλήσεων στερούν πόρους για το υπουργείο που αλλάζει και πάλι την πολιτική αυτοκινήτου, δηλαδή την επαναφορά των Τελών Κυκλοφορίας, αλλά και τον συνδυασμό τους με τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης και τα Τεκμήρια.

planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου