Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Από Κυριακή 1.000 ελεγκτές στο "κυνήγι" της μαύρης εργασίας - Πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

- Βρούτσης: 1.000 ελεγκτές θα ξεχυθούν σε όλη τη χώρα για να εντοπίσουν τους ανασφάλιστους εργαζόμενους

- Το πρόστιμο "μαμούθ" θα επιβάλλεται επί τόπου και χωρίς καμία δικαιολογία από την πλευρά του εργοδότη
- Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ
- Οι σαρωτικοί έλεγχοι ξεκινούν από αυτήν την Κυριακή

Περισσότεροι από 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινούν από αύριο σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα πρόστιμα θα είναι κάτι παραπανώ από τσουχτερά... και συγκεκριμένα 10.550 ευρώ "το κεφάλι" και μάλιστα θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

Επί τόπου πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ήδη από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, διαφαίνεται τάση συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη", που αποτελεί και το καρδιογράφημα της αγοράς εργασίας, την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων, έφθασαν στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ταχεία συμμόρφωση των εργοδοτών».

Τελευταία προειδοποίηση από Βρούτση: Από Κυριακή 1000 ελεγκτές θα ξεχυθούν σε όλη τη χώρα να βρουν τους ανασφάλιστους

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς βρισκόμαστε μια μέρα πριν την έναρξη των σαρωτικών ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων» είπε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Απευθύνω τελευταία προειδοποίηση. Από αύριο, Κυριακή, 1.000 άτομα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας των ελεγκτών του ΙΚΑ και της οικονομικής Αστυνομίας, συγκροτώντας μεικτά κλιμάκια, θα ξεχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια επιβάλλοντας το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, που θα εντοπίζουν. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί ποτέ από υπουργό Εργασίας».

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου