Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Ξεκινά στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος


kynhgoi-2Στις 20 Αυγούστου ξεκινά η κυνηγετική περίοδος και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως διευκρινίστηκε κατ΄εξαιρεση της προαναφερόμενης ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2014.
Το κυνήγι απαγορεύεται:
.Στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής
.Στα εκτροφεία θηραμάτων
.Στους Πυρήνες των εθνικών δρυμών
.Σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων κατά μήκος της χερσαίας μεθοριακής γραμμής
.Σε θαλάσσια ζώνη πλάτους 300 μέτρων από τις ακτές.
. Στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις κυνηγιού λόγω πυρκαγιών.
Όπως διευκρινίζουν από το ΥΠΕΚΑ
-Επιτρέπεται -κατ’ εξαίρεση- για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο η αγοραπωλησία του αγριοκουνελου στη Λήμνο, όπου οι υπερπληθυσμοί έχουν διαταράξει το οικοσύστημα και έχουν δημιουργήσει ήδη σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
-Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.
-Προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματος τους ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρα προς αποφυγή ατυχημάτων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε ό,τι αφορά το κυνήγι της Αλεπούς και του Πετροκούναβου αυτό επιτρέπεται από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2014 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκυλού δίωξης ( και από τις 21 Ιανουαρίου 2014 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 χωρίς σκύλο δίωξης) μόνο στους νομούς που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως αρουραιόπληκτοι.
«Το κυνήγι αποτελεί μια χρήσιμη για το δάσος ανθρώπινη δραστηριότητα και οι υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Δασών βρίσκονται σε συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις, πάντα με βασική μέριμνα την προστασία και ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας», τονίζει μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.Ξεκινά στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος

radio-lehovo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου