Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τι μαρτυράει το χρώμα των φρούτων και των λαχανικών για τα οφέλη τους;


Μάθετε τα θρεπτικά συστατικά που σας προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά ανάλογα με το χρώμα τους και ανακαλύψτε τα ευεργετικά οφέλη τους για την υγεία σας…
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Κάθε φρούτο ή λαχανικό όμως δε μας δίνει τα ίδια θρεπτικά συστατικά.
Κόκκινο χρώμα: Αντικαρκινικό και ενισχυτικό του ανοσοποιητικού
Ντομάτες: Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο που θεωρείται ότι βοηθάει στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη αλλά και εντέρου.
Φράουλες, μήλα: Περιέχουν ανθοκυανίνες που και αυτές έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι φράουλες και τα μήλα με τις πολλές φυτικές ίνες βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, ενώ ακόμη τα κόκκινα αυτά φρούτα παίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της χοληστερίνης.
Παντζάρια: Περιέχουν φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.
Κόκκινες πιπεριές: Πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πράσινο χρώμα: Ενέργεια και μείωση χοληστερίνης
Μαρούλι: Πλούσιο σε β-καροτένιο, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ.
Ακτινίδιο: Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου. Είναι πλούσιο ακόμη σε ασβέστιο και φυτικές ίνες. Ακόμη η βιταμίνη C αυξάνει την απόδοση του οργανισμού.
Μαϊντανός: Πλούσιος σε βιταμίνη C.
Σπανάκι, Μπρόκολο: Περιέχουν φυλλικό οξύ, βιταμίνη C και β-καροτένιο
Αρακάς: Πλούσιος σε βιταμίνη C, σίδηρο, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Ο αρακάς είναι ιδανικός για να μας προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό.
Αβοκάντο: περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης.
Πορτοκαλί χρώμα: Υγιές δέρμα και απώλεια κιλών
Καρότα: Πλούσια σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Τα καρότα βοηθούν στην
προστασία από καρκίνο, αλλά επίσης ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη οι φυτικές ίνες βοηθούν στην μείωση της πίεση, αλλά και στο αδυνάτισμα.
Ροδάκινο, βερίκοκο: Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C αλλά και φυτικές ίνες.
Πορτοκάλι: Πλούσια πηγή βιταμίνης C , φυλλικού οξέως και φυτικών ινών
Άσπρο χρώμα: Κατά των καρδιακών παθήσεων και συμβολή στην παραγωγή ενέργειας
Πατάτα: Περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, φυτικές ίνες, αλλά και υδατάνθρακες
Κουνουπίδι: Έχει αντικαρκινική δράση
Λάχανο: Περιέχει κάλιο, μαγνήσιο, ενώ είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Ε που προστατεύει την καρδιά και είναι χρήσιμη στο αναπαραγωγικό σύστημα.
Σκόρδο, κρεμμύδι: Παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία από παθήσεις της καρδιά αλλά έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν.
Μπλε χρώμα: Ρύθμιση της πίεσης
Βατόμουρα: Καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, σιδήρου και μαγνησίου.
Μελιτζάνα: Περιέχει κάλιο που βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του μυϊκού και νευρικού συστήματος.
Σταφύλια: Πλούσια σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και πολλές αντικαρκινικές ουσίες.
Δαμάσκηνα αποξηραμένα: Κρατούν την πίεση σε καλά επίπεδα και είναι πηγή φυτικών ινών, κάλιου και μαγνησίου.
Κίτρινο χρώμα: Καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού και καταπολέμηση λοιμώξεων
Μπανάνα: Περιέχει μεγάλες ποσότητες από κάλιο που βοηθάει στην αντιμετώπιση της ζέστης, αλλά και στη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης. Είναι ακόμη πλούσια σε φυτικές ίνες.
Ανανάς, λεμόνι, γκρέιπφρουτ: Βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C.
Καφέ χρώμα: Αποτοξίνωση και ενέργεια
Μανιτάρι: Περιέχει ριβοφλαβίνη (Βιατμίνη Β2) και νιασίνη (Βιταμίνη Β3), φυτικές ίνες, αλλά και σύνθετους υδατάνθρακες.

4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου