Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πρόεδρος Σκοπίων: «Τίποτε δεν περιμένουμε από τον Σαμαρά»

«Ο άνθρωπος που πριν δύο δεκαετίες δημιούργησε το πρόβλημα, τώρα αποφεύγει τη λύση του»...

Ιούλιος 19, 2013.

Η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά το μόνο που επιβεβαίωσε είναι ότι τα Σκόπια δεν έχουν καταλήξει σε λύση για το όνομα, δήλωσε ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους, Γκεόργκι Ίβανοφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τίποτε άλλο δεν πρέπει να περιμένουμε από τον άνθρωπο που πριν από δύο δεκαετίες δημιούργησε το πρόβλημα και τώρα θέλει να αποφύγει τη λύση του.

Απαντώντας σε δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή του στο Σεισμολογικό Παρατηρητήριο, ο Ίβανοφ επανέλαβε  τις δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί με την επίσκεψη του Σλοβένου προέδρου στα Σκόπια.

«Δεν μπορούμε να έρθουμε σε λύση. Η άλλη πλευρά αποφεύγει το διάλογο που είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες. Κάθε πρωτοβουλία μας έχει αρνητική απάντηση από την Ελλάδα», δήλωσε ο Ίβανοφ.

Πρόσθεσε ότι η Σλοβενία, η οποία είναι μέλος της ΕΕ έλαβε την απόφαση να ‘τρέξει’ σε παράλληλες διαπραγματεύσεις την υποψήφια χώρα Κροατία για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών. Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών κάθισαν στη Λιουμπλιάνα και το Ζάγκρεμπ και κατέληξαν σε μια λύση, είπε ο Ίβανοφ σύμφωνα με δημοσίευμα του Dnevnik των Σκοπίων.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου