Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η Τράπεζα της Ελλάδος, εμμέσως πλην σαφώς, λέει ότι δεν έχει στα χέρια της έγγραφα εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής ΑΕ!!!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για Banque d'Orient=== Είναι γνωστά τα όσα έχω γράψει για την εξοφλημένη μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής (Banque d’Orient), που είχε εμφανίσει στο διαδίκτυο και σε τηλεοπτικές εκπομπές η συμμορία Αρτέμη Σώρρα – Εμμανουήλ Λαμπράκη και σε αυτό δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. 

Άλλωστε η συμμορία «σωτήρων» εγκατέλειψε τη μετοχή τέρας και ανακάλυψε αμερικάνικα ψευδομόλογα που είναι πονταρίσματα της πλάκας.

=== Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος της υπόθεσης της «Τράπεζας της Ανατολής Α.Ε.» που πιθανόν να έχει ερευνητικό ενδιαφέρον. Αν και σε πολλές ενοχλήσεις δεν ήθελα να ασχοληθώ, εν τέλει σήμερα έλαβα ένα έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο στη κυριολεξία με καράφλιασε. 
Αν δεν πρόκειται για κοπροσκύλιασμα υπαλλήλων που δεν θέλουν να σκονιστούν σε σκοτεινά υπόγεια αρχείων, τότε θα βρεθούμε μπροστά σε ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο απάτης, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΆ ΑΠΟ ΤΟ 1936 και εκ μέρους όλων των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ πρωτίστως, αλλά και των διοικήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος συμπληρωματικά.
 
=== Με το εικονιζόμενο έγγραφο ντοκουμέντο, αρ. πρωτ. 5958/19-12-2012 της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, της Τράπεζας της Ελλάδος, προς τον ενδιαφερόμενο για την τύχη της εκκαθαρίσεως της Τράπεζας της Ανατολής ΑΕ (Banque d’Orient), κ. Μιχαήλ Ρήνο, η ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΑ ΑΡΧΗ Τράπεζα της Ελλάδος, λέει τα παρακάτω εκπληκτικά, σχετικά με την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής ΑΕ:
ΜΕΤΟΧΗ Banque d'Orient  === «Σε απάντηση της από 29-10-2012 (ΑΠ ΔΕΠΣ 10315/6-12-2012) αίτησή σας, με την οποία καλείτε την Τράπεζα της Ελλάδος, δια του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, να σας παράσχει πληροφορίες για την εκκαθάριση της «Τράπεζας της Ανατολής Α.Ε.» καθώς και όλων των σχετικών εγγράφων, σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει περιέλθει στην Τράπεζα της Ελλάδος οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο.
Ι.Σεληνιωτάκη
Αναπληρώτρια Διευθύντρια»

 === Ακόμα και αν η υπό εκκαθάριση Τράπεζα της Ανατολής, ήταν κάτω από ειδικό διεθνές νομικό καθεστώς, το ότι κατέλιξε να εκκαθαρίζεται και να απορροφάται από την ΕΤΕ, η πράξη εκκαθάρισης και απορρόφησης της από την ΕΤΕ, υπόκειται σαφώς στο Ελληνικό δίκαιο και βεβαίως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι όλα τελείωσαν καλά και ωραία, αν αυτό δεν το βεβαιώνει με τις τελικές σφραγίδες και υπογραφές η εποπτεύουσα τραπεζική αρχή. 

Είναι νομικά, τυπικά και ουσιαστικά αδιανόητο, μια Τράπεζα να απορροφάται (έστω και με ζημία) από μία άλλη και να μην δίδει απολογισμό της εκκαθάρισης και απορρόφησης στην εποπτεύουσα αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος). Η φράση «….σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει περιέλθει στην Τράπεζα της Ελλάδος οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο…» είναι σαν σφυριά στο κεφάλι και προσπαθώ να καταλάβω τι σκατά συμβαίνει. Δεν μιλώ για το ύψος μια πιθανής αξίας μιας πιθανώς ανεξόφλητης μετοχής. Μιλάμε πλέον για στοιχεία που δείχνουν ότι η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε νόμιμα… Και θα μάθουμε.

 === Έχω μια αλληλογραφία με σχετική ένταση, λόγω του προηγούμενου με τη συμμορία Σώρρα – Λαμπράκη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτών που αμφισβητούν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής, στις 17-9-2013, η υπόθεση θα εκδικαστεί με εκούσια διαδικασία, ενώ στις 7-11-2013, στο Πρωτοδικείο Ρόδου θα εκδικαστεί αγωγή ενδιαφερόμενων κατόχων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής κατά της ΕΤΕ (??? – μάλλον).

 === Θα υπάρξουν νέα….. Με τη παρούσα ανάρτηση δεν δικαιώνω κανένα. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αποδειχθούν, για να θεωρηθούν βάσιμες και ΝΟΜΙΜΕΣ οι διεκδικήσεις οποιουδήποτε και κυρίως, να αποδεικνύεται η κατοχή γνήσιων τίτλων με αποφυγή υπερβολών, με αντιμετώπιση των μετοχών σαν κατάθεση προθεσμίας ή σαν απόθεμα χρυσού υπό κυβερνητική επιτροπεία. 

Όμως και η ουσία του δημοσιευόμενου εγγράφου της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πραγματική και τεράστια και κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. 

 http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/36371
 eleftheriskepsii
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου