Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μείωση των αριστούχων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Οι πρωτιές σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Μείωση των αριστούχων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Οι πρωτιές σε Κοζάνη και ΠτολεμαΐδαΚάμψη στις υψηλές επιδόσεις που καταγράφουν συνήθως οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της Πτολεμαΐδας, δείχνουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων που αναρτήθηκαν χθες στα σχολεία της πόλης, με εξαίρεση τη Θεωρητική κατεύθυνση όπου διατηρήθηκε η παράδοση των υψηλών βαθμολογιών.
Βέβαια, όπως δήλωσαν οι διευθυντές των τριών Γενικών Λυκείων στον «Π», φέτος σημειώθηκε γενικότερη μείωση αριστούχων στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση, λόγω των κακών επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά και στη Φυσική.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ, Αντωνία Βαλαβάνη, οι χαμηλές βαθμολογίες των αποφοίτων του σχολείου στις πανελλαδικές εξετάσεις παρατηρήθηκαν στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση, καθώς οι βαθμολογίες δείχνουν ότι οι υποψήφιοι τα πήγαν άσχημα στα μαθηματικά και τη φυσική, αν και όπως είπε, αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που προφανώς θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε και χαμηλότερες βάσεις. Τόνισε μάλιστα ότι «οι μαθητές δεν πρέπει να στενοχωριούνται σήμερα, πρέπει να περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις, διότι θεωρώ ότι θα έχουμε πτώση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι οι περισσότερες υψηλές βαθμολογίες στο 1ο ΓΕΛ είναι κυρίως στη θεωρητική κατεύθυνση, καθώς τουλάχιστον 6 μαθητές-τριες έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης πάνω από 18, με πρώτη την Ελένη Πλακεντά του Ιωάννη με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,73.
Τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης ωστόσο στο 1ο Λύκειο πέτυχε ένας μαθητής της τεχνολογικής κατεύθυνσης, ο σημαιοφόρος του σχολείου, Αντώνιος Χαραλαμπίδης του Δημοσθένους ο οποίος έχει βαθμό πρόσβασης 19,35, που πρέπει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους βαθμούς σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης, ενώ τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη θετική κατεύθυνση έχει η Σταυρούλα Γκέκα του Αθανασίου με 17,63.
Μείωση των αριστούχων στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση παρατηρείται φέτος και στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του διευθυντή του σχολείου Αθανάσιου Παπαβασιλείου. Αντίθετα, είπε, «η θεωρητική κατεύθυνση πήγε πολύ καλά, ίσως καλύτερα και από πέρσι, καθώς υπάρχουν πολλοί αριστούχοι και πολλά παιδιά με καλούς βαθμούς πρόσβασης».
Στο 2ο ΓΕΛ τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη θετική κατεύθυνση πέτυχε ο Παρασκευάς Αντωνέλλης του Κων/νου με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,48%, και όπως σημείωσε ο διευθυντής του σχολείου «πρέπει να είναι μεταξύ των κορυφαίων στη θετική κατεύθυνση με την τραγωδία που είχαμε στα μαθηματικά και τη φυσική». Πρώτη μεταξύ των αριστούχων του 2ου ΓΕΛ στη θεωρητική κατεύθυνση είναι η Χριστίνα Μηνά του Ιωάννη με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,07, ενώ τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τεχνολογική κατεύθυνση του 2ου ΓΕΛ απέσπασε ο Ευστάθιος Σπυριδωνίδης του Ιωάννη με 18,30.
Οι βαθμολογίες από τις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι και στο 3ο ΓΕΛ, όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Τσορτανίδης, αν και όπως επισήμανε, «οι μαθητές που διάβαζαν τα προηγούμενα χρόνια και πήγαν καλά διαβασμένοι στις εξετάσεις τα πήγαν καλά και ξεχώρισαν».
Τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη θεωρητική κατεύθυνση στο 3ο ΓΕΛ πέτυχε η Πολυξένη Σίσκου του Πέτρου με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,88. Στη θετική κατεύθυνση τον μεγαλύτερο βαθμό απέσπασε η Μαρία Μαυρίδου του Κων/νου με 18,52 και στην τεχνολογική κατεύθυνση ο Ηλίας Βούρας του Αθανασίου με γενικό βαθμό πρόσβασης 17,48.
Για μια ακόμη χρονιά αυτοί που κατάφεραν να αριστεύσουν στις πανελλαδικές το πέτυχαν με το συστηματικό διάβασμα. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στον «Π», ο πρώτος των πρώτων όχι μόνο στο 1ο ΓΕΛ αλλά σε όλα τα σχολεία της περιοχής, ο Αντώνης Αντώνιος Χαραλαμπίδης του Δημοσθένους. «Διάβαζα, όχι μόνο αυτή τη χρονιά αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, αν και δεν αισθάνομαι ότι στερήθηκα πράγματα. Απλά μείωσα λίγο τις αθλητικές δραστηριότητες και τις εξόδους». Δικαίως λοιπόν δηλώνει «ευχαριστημένος» αφού ανταμείφθηκε για τον κόπο του, ιδίως που ο βαθμός που εξασφάλισε τού δίνει ο εισιτήριο για την εισαγωγή του στο Πολυτεχνείο αφού το όνειρό του είναι σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός.
Στο Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας υπήρχαν μονάχα 8 απόφοιτοι, εκ των οποίων στις πανελλαδικές εξετάσεις συμμετείχαν οι 5, όπως δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Παπαδοπούλου. Την υψηλότερη βαθμολογία πέτυχε η  Ελεονόρα Κυπιρτίδου του Δημητρίου η οποία συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου