Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Παγκόσμια καινοτομία στην ορθοδοντική

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η παγκόσμια καινοτομία στο χώρο της ορθοδοντικής από γνωστό ορθοδοντικό των Τρικάλων...

Ο Βασίλης Τζατζάκης, παρουσίασε μια παγκόσμια καινοτομία στο χώρο της ορθοδοντικής, που αφορά στην αντιμετώπιση ενός αρκετά συχνού ευρήματος στην πρόωρη μεικτή οδοντοφυΐα, του συνωστισμού των κάτω προσθίων, η οποία- αν δεν αντιμετωπισθεί θεραπευτικά -μπορεί να οδηγήσει σε εξαγωγές ή ακόμα και σε έγκλειση μονίμων δοντιών.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, για την αντιμετώπιση του συνωστισμού των κάτω προσθίων, εφευρέθηκε και εφαρμόστηκε ήδη με επιτυχία μια συσκευή δημιουργίας χώρου (προληπτική ορθοδοντική μηχανοθεραπεία) και αναπτύχθηκε μια νέα μέθοδος ανάταξης (διόρθωσης) του συνωστισμού χωρίς άλλες μόνιμες συσκευές (σιδεράκια).

Η «γλωσσική συσκευή» ονομάζεται ΤRΙΚΚΙ” (TRIKKI LINGUAL APPLIANCE) και η νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση του συνωστισμού «μέθοδος Τρίκκη». Η διάρκεια της ενεργού φάσης θεραπείας είναι 4-12 μήνες με επισκέψεις ανά τρεις εβδομάδες και η φάση συγκράτησης ολοκληρώνεται με την ανατολή των μόνιμων δοντιών.

Η μέθοδος θεραπείας αυτή έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορθοδοντικών (journal of the world federation of orthodontists) στο τεύχος Μαρτίου 2013.



Πηγή: trikalavoice.gr 
ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου