Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Παγίδα» για το χαράτσι στη φορολογική δήλωση

«Παγίδα» για το χαράτσι στη φορολογική δήλωση Τους φορολογούμενους που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι θα βρίσκει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της φορολογικής δήλωσης
Όσους χρωστούν το χαράτσι θα αναζητήσει το υπουργείο μέσω των αριθμών παροχής ρεύματος, που θα πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά για όλες τις κατοικίες στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.
Οπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο MEGA, τα στοιχεία που έλαβε το υπουργείο από τη ΔΕΗ, για όσους δεν είχαν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ του 2011, σε ποσοστό 40% δεν αφορούσαν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων που είναι και οι υπόχρεοι καταβολής του τέλους. Αυτό συνέβη σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα γιατί πολλοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδονται στα ονόματα προηγούμενων ιδιοκτητών ή στα ονόματα ενοικιαστών ή σε ονόματα προσώπων που είναι συγγενείς με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Ετσι βεβαιώθηκαν οφειλές από ΕΕΤΗΔΕ σε φορολογούμενους που δεν ήταν οι πραγματικοί υπόχρεοι.
Προκειμένου, λοιπόν, να βρεθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι οφείλουν το ΕΕΤΗΔΕ, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να υποχρεώσει όλους τους φορολογούμενους να δηλώσουν στα έντυπα των φετινών φορολογικών δηλώσεων τους αριθμούς παροχής ρεύματος. Με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί δυνατό να διασταυρωθούν οι αριθμοί παροχής ρεύματος που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο των περιπτώσεων του απλήρωτου ΕΕΤΗΔΕ με τους αριθμούς παροχής ρεύματος που θα δηλώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στις φετινές δηλώσεις και να εντοπιστούν αυτοί που πραγματικά οφείλουν το Τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου