Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Διπλωματική επίθεση Αλβανών Σκοπίων για το όνομα

www.echedoros-a.gr
Το αλβανικό κόμμα της Νοτιοσλαβίας «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI,  δρομολόγησε μια διπλωματική επίθεση για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, γράφει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο δημοσίευμα της νοτιοσλαβικής εφημερίδας «Πρωινή»(Утрински весник).

Ο αρχηγός του DUI,  Αλί Αχμέτι,  βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και εκπροσώπους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συγχρόνως ο Αλβανός αναπληρωτής πρωθυπουργός  Φατμίρ Μπεσίμι, θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ωστόσο, δεν παρατηρείται διαφωνία στα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Νοτιοσλαβία για τη διαφωνία του ονόματος, όπως, τουλάχιστον, δηλώθηκε από τον Αρτάν Γκρούμπι, εκπρόσωπο του κόμματος του Αλί Αχμέτι, σε καθημερινή εφημερίδα των Σκοπίων (Дневник).

«Δεν νομίζω ότι έχουμε διαφορές. Έχουμε μια κοινή θέση, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε από τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι», δήλωσε ο Γκρούμπι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία του αρχηγού του αλβανικού κόμματος στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσκοπεί στην εμπλοκή της αμερικανικής διπλωματίας στη διένεξη Νοτιοσλαβίας- Ελλάδας.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου