Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

«Ζητάμε μεγαλύτερη αστυνόμευση, φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας, γιατί δεχόμαστε επιθέσεις από κακοποιούς», ήταν η έκκληση των κατοίκων της ακριτικής περιοχής των Φιλιατών ,προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη, από κατοίκους και εκπροσώπους φορέων του Δήμου, καθώς το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν, «η ασφάλεια των πολιτών στο Δήμο Φιλιατών». Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ,έχουν αναστατώσει τα 47 χωριά του Δήμου Φιλιατών.
Κατά την συνεδρίαση, πήραν τον λόγο οι πολίτες, οι οποίοι κατήγγειλαν βίαια περιστατικά ληστειών από αλβανούς κακοποιούς σε βάρος τους και τόνισαν πως ζουν ένα εφιάλτη καθημερινά. Όπως είπαν, κακοποιοί μπαίνουν στα σπίτια τους, τους φιμώνουν, τους απειλούν με όπλα και τους ληστεύουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έπεσαν και θύματα ξυλοδαρμού.
Η συνοριακή γραμμή των Φιλιατών με την Αλβανία, εκτείνεται σε μήκος 100 χιλιομέτρων από την Μουργκάνα μέχρι την Σαγιάδα, ενώ πολλά από τα χωριά του Δήμου, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το έδαφος της γειτονικής χώρας, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παρασκευάς Βλάχος και προσθέτει:« Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα στα χωρία. Αναγνωρίζουμε τις επιτυχίες της Δίωξης Ναρκωτικών, όμως οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. Η αστυνομική δύναμη που φεύγει κάθε μήνα από την Θεσπρωτία για τον Έβρο, θα μπορούσε να βρίσκεται στα δικά μας σύνορα. »
Στην συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας και ο Αστυνομικός Διευθυντής ,Ταξίαρχος Γεώργιος Λελοβίτης.
Ο κ. Μπέζας, σε δήλωση του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών στις παραμεθόριες περιοχές της Θεσπρωτίας, που έχει ιδιαιτερότητες λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία. Μάλιστα ανέφερε ότι έχει ζητήσει ήδη, το ποσοστό των αστυνομικών που μετακινείται από την Θεσπρωτία προς τον Έβρο να μειωθεί σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, «η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι βασική επιλογή και προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν και δυνάμεις από την Θεσπρωτία. Εξάλλου μία από τις οδούς διαφυγής των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη ,είναι και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επομένως αντιμετωπίζοντας την κατάσταση στον Έβρο αντιμετωπίζουμε και τα ενδεχόμενα προβλήματα στην Ηγουμενίτσα».
Ο βουλευτής ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, να ενταθούν οι περιπολίες στα χωριά προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς, οι ηλικιωμένοι ακρίτες.
Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής είπε, ότι ο Δήμος Φιλιατών αστυνομεύεται καθημερινά από δύναμη 150 ανδρών ,υπάρχουν σε 24 ωρη βάση, 5 περιπολίες, όμως ζήτησε έγκαιρη ενημέρωση για κάθε συμβάν από τους πολίτες, με δεδομένο ότι η περιοχή είναι δύσβατη και δυσπρόσιτη.
 
Ανώνυμοςείπε...
Αν θέλετε περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή σας αγαπητοί κάτοικοι των Φιλιατών ανακοινώστε-φωνάξτε την Χρυσή Αυγή να μοιράσει τρόφιμα στην πλατεία. Να είστε σίγουροι για την ανταπόκριση του κ.Δένδια
Ανώνυμοςείπε...
ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 90 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ; ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ...ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ,ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ . ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου