Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι οι δύο Μητροπολίτες στη Συρία

Από το περιβάλλον τους πάντως λέγεται ότι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη
O Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος (αριστερά) και ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ (AP Photo/SANA)
«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η χριστιανική οργάνωση l'Œuvre d'Orient, την οποία αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η αναφορά αυτή έγινε για απελευθέρωσή τους το μεσημέρι (περί τις 4.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) αλλά όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με άλλον.
Το καθεστώς Ασαντ από το βράδυ της Δευτέρας, όταν έγινε η απαγωγή, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην προσπάθειά του να εντοπίσει τους απαγωγείς. Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, πάντως η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τη Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμειξη.
«Μας απήγαγαν και μας πάνε σε μια περιοχή κοντά στα συροτουρκικά σύνορα» ήταν το δραματικό μήνυμα sms που έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο ο κ. Παύλος, αδελφός του νεοεκλεγέντος Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, ο οποίος πρόλαβε να επικοινωνήσει με στενούς του συνεργάτες και να τους ενημερώσει για το γεγονός της απαγωγής του το βράδυ της Δευτέρας.
 
apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου