Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Παρατηρητήριο: Πρώτο «καμπανάκι» για 217 δήμους οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 και τους πρώτους 3 μήνες του 2013 – Ανάμεσα τους οι δήμοι Kοζάνης και Εορδαίας.

xrimata_elegxos_aftodioikisi-620x320Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες  αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».
Ανάμεσα τους οι δήμοι Kοζάνης και Εορδαίας.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου