Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ & 4 ΧΕΡΙΑ

 
Μια εξαιρετικά πρωτότυπη συναυλία θα παρουσιάσει το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 20.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
Πρόκειται για την παρουσίαση έργων ερμηνευμένων από 2 πιάνα ή αλλιώς 4 χέρια. Δυο ή…. περισσότεροι πιανίστες των τάξεων πιάνου του ΔΩΠ συμπράττουν και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα για Δύο πιάνα & 4 χέρια μέσα από πρωτότυπα έργα αλλά και μεταγραφές γνωστών ορχηστρικών έργων γραμμένα για αυτόν το συνδυασμό οργάνων.
Το πιάνο, ένα όργανο αναφοράς με τεράστιο ρεπερτόριο τόσο ως σολιστικό όργανο αλλά και ως μέλος μικρών συνόλων, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους περισσότερους συνθέτες. Αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίο πειραματίστηκαν με τις δυνατότητες, τον πλούσιο ήχο και τις ατελείωτες ερμηνευτικές δυνατότητες που δίνει το ταυτόχρονο παίξιμο σε 2 ή και περισσότερα πιάνα. Αυτές τις δυνατότητες έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι φιλόμουσοι της πόλης στη συγκεκριμένη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας.
Την προετοιμασία και τη διδασκαλία των έργων έχουν οι καθηγήτριες πιάνου του ΔΩΠ κ. Καλλιρόη Μήτκα, Άννα Καρασαββίδου, Σοφία Μουρατίδου, Μαριάνθη Τσαβδαρίδου και Τατιάνα Ταμπουλίδου.
Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των Bach, Vivaldi, Tchaikovsky, Beethoven, Mozart, Saint-Saens και άλλων.
Η Είσοδος στη συναυλία είναι Ελεύθερη. Θα τηρηθεί αυστηρώς η ώρα έναρξης.
 
Η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου