Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Βραζιλία: Πανικός και τραυματίες στους δρόμους του Ρίο

Για ποιο λόγο προκλήθηκαν τραυματισμοί στο Ρίο που γιορτάζει την έναρξη του φετινού καρναβαλιού (Vid)



Η αποπνικτική ζέστη, οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και η κακή οργάνωση, μετέτρεψαν τη διάσημη γιορτή Μπόλα Πρέτα στο Ρίο, σε εφιάλτη.
Το χάος προκλήθηκε όταν δύο περιπολικά εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στο πλήθος. Ο κόσμος προσπαθούσε να κάνει χώρο και να απομακρυνθεί, όμως ήταν αδύνατο, με αποτέλεσμα πολλοί να εκδηλώσουν κρίσεις πανικού ή να λιποθυμήσουν.
Όπως αναφέρει το euronews, χρειάστηκαν ώρες μέχρι οι αρχές να ελέγξουν την κατάσταση και οι πρώτες βοήθειες να φτάσουν σε όλους τους τραυματίες.
Φέτος, η καθιερωμένη παρέλαση στο Σάο Πάολο σηματοδότησε για ακόμη μία χρονιά την εκκίνηση του βραζιλιάνικου καρναβαλιού, σε πιο διακριτικούς ωστόσο τόνους, καθώς η χώρα θρηνεί ακόμα τον θάνατο 238 ατόμων σε πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο.
Ο δήμαρχος παρέδωσε τα κλειδιά του καρναβαλιού στον "Βασιλιά Μόμο", ενώ η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις ως φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς.
Για τη Βραζιλία, το καρναβάλι του 2013, που ξεκινάει επισήμως το Σάββατο, αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας δοκιμασία στις υποδομές τις χώρας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 που θα διοργανωθούν στη χώρα.
Σημειώνεται ότι το πιο δημοφιλές, ίσως, πάρτι δρόμου του βραζιλιάνικου καρναβαλιού Μπόλα Πρέτα, συγκεντρώνει περίπου 2 εκατομμύρια συμμετέχοντες κάθε χρόνο.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου