Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Θεόδωρος Καράογλου: Το κράτος των Σκοπίων έχει προβλήματα με όλους τους γείτονες

«Το κράτος των Σκοπίων έχει προβλήματα με την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Σερβία...  δεν μπορεί να έχουν όλοι λάθος εκτός από αυτό» δήλωσε σήμερα ο υπουργός της ελληνικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.


«Νομίζω ότι είναι καλό από καιρό σε καιρό να γίνεται αυτοκριτική και να αξιολογείται ό, τι είναι απαραίτητο να γίνει, για να λυθούν τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα «αν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες μεταξύ της ελληνικής και της βουλγαρικής κυβέρνησης σε σχέση με τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, με το σχηματισμό ενός κοινού μετώπου από τις δύο χώρες για να μην λάβουν τα Σκόπια ημερομηνία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ» ο Καράογλου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και πως η Βουλγαρία και η Ελλάδα έχουν διαφορετικά προβλήματα με τα Σκόπια.

«Μόλις τα Σκόπια λύσουν τα προβλήματα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, δεν βλέπω γιατί δεν μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα. Δεν μπορούμε να είμαστε σε μία Ένωση με ένα κράτος που δεν μπορεί να είναι συμμαχικό. Αν δεν λυθούν αυτά τα προβλήματα, θα έχουμε προβλήματα στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο ΝΑΤΟ. Και αυτό κανείς δεν το θέλει. Επομένως είναι σημαντικό σε αυτό το επίπεδο να λυθούν τα προβλήματα», είπε ο Θεόδωρος Καράογλου υπουργός  τονίζοντας ότι τα Σκόπια πρέπει να δείξουν καλή πίστη στις συνομιλίες με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις».

«Όταν πηγαίνετε στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, βλέπετε μια προειδοποίηση ότι περάσατε τα σύνορα και βρίσκεσθε σε άλλη χώρα. Αυτό τώρα υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, δεν είναι το καλύτερο; Είπε ο Καράογλου στο βουλγαρική τηλεόραση  БНТ, επισημαίνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου