Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

«Λερναία Ύδρα» τα προβλήματα του Δήμου Εορδαίας – «Πικρίες» από αποχωρούντες και μη αξιοποιηθέντες(του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Λογικό ήταν η Δήμαρχος Εορδαίας, Βίκυ Βρυζίδου να κάνει αλλαγές στην ηγετική ομάδα του Δήμου. Ορισμένες περιπτώσεις ήταν λόγω κατάργησης αντικειμένου, όμως άλλες ήταν λόγω αποτυχίας διεκπεραίωσης έργου κατά τη πρώτη διετία εφαρμογής του Καλλικράτη. Υπάρχει ένας στενός πυρήνας συνεργατών που παρέμεινε και θα οδηγήσει τις εκλογές στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν στην Εορδαία ότι η Βίκυ Βρυζίδου θα στοχεύσει μία έδρα στη Βουλή.
Σε πολλά σημεία παρατηρούνται καθυστερήσεις και κενά στις υποχρεώσεις και το σχεδιασμό του Δήμου. Σ΄ αυτά πολλά από τα απερχόμενα άτομα δεν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό προφανώς διαπίστωσε η Βίκυ Βρυζίδου. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα, στα δημοτικά διαμερίσματα και στις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου. Έχουν γίνει αρκετά βήματα στον Πολιτισμό, όμως σε περιόδους οικονομικής κρίσης και καταιγισμού προβλημάτων αυτά καλύπτονται από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Η εικόνα της νότιας εισόδου της Πτολεμαΐδας μόνο μια σύγχρονη ενεργειακή πόλη δεν θυμίζει, όχι από πλευράς οδοστρώματος αλλά από την αισθητική άποψη που διαμορφώνει ένας επισκέπτης όταν επισκέπτεται την ενεργειακή πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Η σκληρή ηγετική ομάδα για το 2014
Οι κ. Σιδηρόπουλος, Παναγιωτίδης, Μπίγγας και Καλαιτζόπουλος αποτελούν την ισχυρή ομάδα του Δήμου Εορδαίας που θα πρέπει μέσα σε 18 μήνες να αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο φορτίο προβλημάτων του Δήμου. Είναι οι αντιδημαρχίες κλειδιά που έχουν επιμεριστεί την ευθύνη για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Η ποιότητα ζωής, τα τεχνικά έργα αλλά και η καθαριότητα θα υποστούν σοβαρές πιέσεις λόγω περικοπών και οικονομικής συγκυρίας. Μεγάλο στοίχημα η ανάπτυξη που όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει βήματα. Μπορεί τα παραπάνω στελέχη να έχουν εμπειρίες και γνώση, όμως κανένας τους δεν θα διεκδικούσε τον Δημαρχιακό θώκο. Αυτός που βρίσκεται εκτός αυτή την περίοδο και φημολογείται ότι θα επανέλθει δριμύτερος είναι ο Σάββας Ζαμανίδης.
Οι αλλαγές και παραμονές
Στην περίπτωση του Γιάννη Ασπράγκαθου ουσιαστικά παρέμεινε στα καθήκοντά του, αφού από Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού έγινε εντεταλμένος σύμβουλος με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες. Αντιθέτως, ο Γιώργος Καραίσκος πέρασε από Αντιδήμαρχος με πολλές αρμοδιότητες σε Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ και εντεταλμένος σύμβουλος προγραμματισμού. Αίσθηση προκάλεσε η μη αξιοποίηση της Σοφίας Απαζίδου, αφού ο επιτυχημένος χειρισμός των 100 χρόνων για την Εορδαία της προσέδιδε μια θέση στην ηγετική ομάδα. Υπήρξε και κάποιος από τους αποχωρούντες που εκδήλωσε την πικρία του λέγοντας…«περίμενα ένα ευχαριστώ…»
Το δίλημμα της Βίκυς Βρυζίδου
Το επικρατέστερο σενάριο που επικρατεί  αυτή τη στιγμή είναι η ενασχόληση της Δημάρχου με την κεντρική πολιτική σκηνή με την υποψηφιότητα της ως Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία. Μετά το σενάριο της καθόδου του Γιώργου Δακή στην κεντρική πολιτική σκηνή, το δεύτερο επικρατέστερο είναι για τη Δήμαρχο Εορδαίας. Αυτή η εξέλιξη ίσως προκαλέσει ιδιαίτερη ασφυκτική ατμόσφαιρα στη Νέα Δημοκρατία και πολύ περισσότερο στον σημερινό κυβερνητικό Βουλευτή, Μιχάλη Παπαδόπουλο. Μπορεί στην Εορδαία οι δύο πολιτικοί να συμμαχήσουν όμως η Κοζάνη και η υποστήριξη της στο πρόσωπο του Γιώργου Δακή, ίσως ανατρέψουν τις ισορροπίες και φέρουν τα πράγματα σε νέες διαστάσεις.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου