Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Δεν θα καταστρέφονται οι πινακίδες των Ι.Χ. που τίθενται σε προσωρινή ακινησία

Δεν θα καταστρέφονται οι πινακίδες των Ι.Χ. που τίθενται σε προσωρινή ακινησίαΘα παραμένουν στις εφορίες
Την αναστολή καταστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας των Ι.Χ. οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός εκείνων που καταθέτουν για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα προσεγγίσει έως τις 8 Ιανουαρίου τις 100.000.
Έτσι, με δεδομένη την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία, για τον περιορισμό των δαπανών καταστροφής και επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Δ.Ο.Υ. πέραν του δωδεκαμήνου, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία να μην καταστρέφονται πλέον και να παραμένουν στις εφορίες για όλη την περίοδο της ακινησίας.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όταν η ακινησία του οχήματος είναι προσωρινή μπορεί να διαρκεί για μόνο 12 μήνες, αν και παρέχεται περίοδος χάριτος για άλλους 12 μήνες).
Από εκεί και πέρα η εφορία είναι υποχρεωμένη να καταστρέφει τις πινακίδες και να δίνει στον κάτοχο του αυτοκινήτου έγγραφο με το θα προμηθεύεται τις νέες πινακίδες από το υπουργείο Μεταφορών.
Επίσης η εφορία είναι υποχρεωμένη να εισπράττει από τον κάτοχο του αυτοκίνητου, όλα τα τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν πληρωθεί, μετά την 24μηνη κατάθεση των πινακίδων. Έτσι, αν κατατεθούν πινακίδες και μετά από πενταετία γίνει άρση, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα καταβάλει τέλη κυκλοφορίας τριών ετών χωρίς κανένα πρόστιμο.
Από newsbeast

polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου