Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Καταστρέφουν ιστορικά γεφύρια για να βρουν χρυσό στα Ιωάννινα

Καταστρέφουν ιστορικά γεφύρια για να βρουν χρυσό στα Ιωάννινα Κρυμμένο θησαυρό στο, διατηρητέο ως μνημείο, πέτρινο γεφύρι του Καμπέρ Αγά, αναζήτησαν ανενόχλητοι άγνωστοι!
Από τις εκσκαφές προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, που ήρθαν να προστεθούν σε αυτές που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο της περιοχής οι «χρυσοθήρες» αφαίρεσαν τμήμα του τοίχου στο πλάι της αριστερής μικρής καμάρας, καθώς και τμήμα του στηθαίου και πλέον τα νερά εισέρχονται ανεξέλεγκτα στο σώμα του γεφυριού.
Η Γέφυρα Καμπέρ Αγά βρίσκεται στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, κοντά στους Μηλιωτάδες, πάνω από τον ποταμό Ζαγορίτικο βρίσκεται το επιβλητικό μονότοξο πέτρινο γεφύρι του Καμπέρ Αγά.
Το άνοιγμά του αγγίζει τα 18 μέτρα και το ύψος του τα 5 μέτρα. Το όνομα του το οφείλει στον αγά Καμπέρ που έδωσε χρήματα για την κατασκευή του. Παλαιότερα υπήρχε εδώ και ομώνυμο χάνι για την ξεκούραση των ταξιδιωτών που περνούσαν από την περιοχή.

goodstory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου