Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Συναγερμός στον πυρηνικό σταθμό του Νιου Τζέρσεϊ λόγω τυφώνα

Συναγερμός σήμανε για τον πυρηνικό αντιδραστήρα που βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα δυο μέτρα! Εκτός λειτουργίας ο πυρηνικός
αντιδραστήρας στη Νέα Υόρκη

Ήδη, η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η Exelon Corp. κήρυξε "κατάσταση συναγερμού" (τη δεύτερη χαμηλότερη από τις τέσσερις προβλεπόμενες βαθμίδες) τον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ στο Νιού Τζέρσεϊ.


Υπάρχει μάλιστα προειδοποίηση πως περαιτέρω άνοδος του επιπέδου του νερού είναι πιθανόν να καταστήσει αναγκαία τη χρήση των αποθεμάτων νερού που προορίζονται για πυρόσβεση για την ψύξη των χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου.


Το ύψος του νερού στον πυρηνικό σταθμό ξεπέρασε στα έξι πόδια (δυο μέτρα) και τότε... σήμανε ο συναγερμός, καθώς απειλείται το σύστημα των αντλιών που ρυθμίζουν την κυκλοφορία του νερού στο σύστημα ψύξης του Όιστερ Κρικ. Ο σταθμός είναι εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη ανατροφοδότηση, ωστόσο, εάν το επίπεδο του νερού ανέβαινε πάνω από τα 7 πόδια, είναι πιθανόν να πλημμύριζε το σύστημα των αντλιών που εξασφαλίζουν την τροφοδοσία της δεξαμενής του χρησιμοποιημένου καυσίμου με νερό.


Η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας θεωρεί ότι το ύψος του νερού στον πυρηνικό σταθμό θα αρχίσει να μειώνεται εντός των προσεχών ωρών. Ανακοινώθηκε επίσης ότι κανένας πυρηνικός σταθμός των βορειο-ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών δεν υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας του κυκλώνα Sandy.


Λίγες ώρες μετά την κατάσταση συναγερμού, η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνική Ενέργεια ανακοίνωσε ότι: "στις 21.00, ημέρα Δευτέρα, (03.00 ώρα Ελλάδος , ημέρα Τρίτη) κανένας πυρηνικός σταθμός δεν υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας της καταιγίδας... Όλοι οι σταθμοί παραμένουν ασφαλείς και υπό έλεγχο, μέσα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είναι διαθέσιμα και επιθεωρητές της Επιτροπής έχουν τοποθετηθεί επί τόπου".


Δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες που παράγουν το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας του Νιού Τζέρσεϊ έφθασαν νωρίτερα στα πρόθυρα της διακοπής της λειτουργίας τους εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας Public Service Electric and Gas. Πρόκειται για τους αντιδραστήρες Salem Unit 1 και Hope Creek στις όχθες του ποταμού Ντελαγουέρ , που χωρίζει τις πολιτείες του Νιού Τζέρσεϊ και της Πενσιλβανίας.


Η Constellation Energy Group, στο μεταξύ, έθεσε εκτός λειτουργίας τον πυρηνικό αντιδραστήρα Nine Mile One, στη πόλη Όσγουεγκο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, λόγω προβλήματος τροφοδότησης του δικτύου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ. Δε διευκρίνισε όμως αν το πρόβλημα έχει σχέση με τον κυκλώνα Sandy.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κηρυχθεί περισσότερες από δέκα φορές "κατάσταση συναγερμού" σε πυρηνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ. "Κατάσταση συναγερμού" σημαίνει "εν δυνάμει σημαντική επιδείνωση του επιπέδου ασφαλείας" ενός αντιδραστήρα.
 

ΠΗΓΗ
apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου