Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Σωματείου συνταξιούχων Δ.Ε.Η

Η αναγκαιότητα της ίδρυσης και της δημιουργίας του Σωματείου μας δεν στηρίχτηκε σε ιδιοτελείς σκοπούς και σε σημεία των καιρών.
Ο έντονος προβληματισμός για την επερχόμενη αποδόμηση του ασφαλιστικού μας οργανισμού από το 2008 και μετά, αλλά και μέχρι σήμερα , ο επικίνδυνος και εγκληματικός εφησυχασμός διαφόρων δήθεν εκπροσώπων ενός ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού συναδέλφων συνταξιούχων της ΔΕΗ, ήταν ένας από τους βασικούς και σπουδαίους λόγους για τη δημιουργία του.
Από την πρώτη μόλις μέρα της λειτουργίας μας, με παραστάσεις και παρεμβάσεις με εξώδικα και από μια σειρά νομικών και δικαστικών παρεμβάσεων ανέδειξε και κατήγγειλε σκοπιμότητες, λάθη, παραλήψεις, παρεμβάσεις κατ’ εξακολούθηση Διοικητικών παραγόντων, υπέρβαση του Διευθυντικού δικαιώματος, αδιαφορία και ανοχή του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και ιδιαίτερα των εκπροσώπων μας στις αποφάσεις τόσο του Οργάνου, αλλά ιδιαίτερα στις κατ’ επανάληψη Υπουργικές Αποφάσεις, παρουσία αναποτελεσματική, άτονη και χαλαρή έως αδιάφορη στη λήψη των αποφάσεων που κατέγραφαν και προσδιόριζαν το μέλλον των τριών (3) τομέων του πρώην ΟΑΠ/ΔΕΗ.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ίσως τις πιο κραυγαλέες. Πολύ σύντομα με νέα μας ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για όλα τα θέματα.
Τραγική και εγκληματική η αντιμετώπιση της υγείας και της περίθαλψης από τη λαίλαπα των μέτρων της Τρόϊκας. Δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να πείσουν την Κυβέρνηση ότι η δομή του ασφαλιστικού μας έχει χίλιους δύο λόγους να  παραμείνει και να μην ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ. Λόγους ιστορικούς, οικονομικούς, κληρονομικούς από τους ιδρυτικούς νόμους έως και τον 3655/08 άρθρο 132.
Κτίρια, πολυιατρεία με άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό, με μικροβιολογικά – ακτινολογικά εργαστήρια, οδοντιατρικές έδρες, προληπτικό έλεγχο, παροχές σε χρήμα, προνοϊακή αντίληψη με λειτουργία Παιδικών Σταθμών και κατασκηνώσεων.
Η συνεχής μείωση του Παγίου Πόρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, η σκόπιμη μη εκτέλεση από τις οικονομικές υπηρεσίες του προϋπολογισμού έφερε το αρνητικό αποτέλεσμα να μειωθεί ο Πάγιος Πόρος από τα180 εκ.στα145 εκ.
Η ψήφιση του περιβόητου κουρέματος στα αποθεματικά μας από τους εκπροσώπους μας, έφερε το τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν ταμειακά υπόλοιπα που ήταν για την καταβολή και μόνο του εφ’ άπαξ, αλλά και το Ειδικό κεφάλαιο των35 εκ.
Σήμερα που βρισκόμαστε στον 9ο μήνα συνεχίζεται η ίδια παράλογη αδιευκρίνιστη και σκόπιμη καθυστέρηση καταβολής του εφ’ άπαξ όταν στον αντίστοιχο ΚΑΕ έχουν εγγραφεί57 εκ.και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από35 εκ.σε Λογαριασμό Τραπέζης.
Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ενδεικτικά. Είναι αποφάσεις που έχουν δοθεί ως αντιπαροχή στις απαιτήσεις των Τροϊκανών με ψήφο και από τους εκπροσώπους μας ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους. Ταυτόχρονα οι τρεις τομείς πληρώνουν αδικαιολόγητα πάνω από  9 εκ. για τις κεντρικές υπηρεσίες του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Το Δ.Σ. μας δε μπορούσε να μην αποφασίσει και  μάλιστα ομόφωνα να ζητήσει την αντικατάστασή τους (ή και να τους εξαναγκάσει να παραιτηθούν) ώστε να περισώσουμε ότι δυστυχώς έχει απομείνει.
Είναι ιστορικό χρέος όλων μας έχοντας κληρονομική υποχρέωση και παρακαταθήκη τις αμέτρητες μέρες απεργίας για το ασφαλιστικό μας. Κάποιοι και μάλιστα συγκεκριμένοι ας σεβαστούν τους χθεσινούς, σημερινούς  μελλοντικούς αγώνες όλων μας.


 kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου