Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τέλος στο δράμα των άδειων ταμείων των φαρμακοποιών .




Τη διαβεβαίωσή του ότι εντός του Ιουνίου προγραμματίζεται από την κυβέρνηση να δοθούν στους φαρμακοποιούς 490 εκατ. ευρώ, προς εξόφληση των οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.
Όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, την περασμένη Παρασκευή δόθηκαν 75 εκατ. ευρώ και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα δοθεί και η δεύτερη δόση, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Λαμβάνουν μέτρα για τα ταμειακά διαθέσιμα

Όπως διευκρίνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λαμβάνονται ήδη μέτρα για να διασωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα.

"Πρωτίστως αυτά αφορούν τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων", γι' αυτό και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς, θα έχει συνάντηση με στελέχη Εφοριών και Τελωνείων για την αύξηση των εσόδων.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει προεκλογικές αναφορές περί καταγγελίας του Μνημονίου, ο κ. Τσιόδρας, αφού σημείωσε πως "το ζήτημα αυτό δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση, αλλά εκείνη που θα προκύψει από τις εκλογές τις 17ης Ιουνίου", υπενθύμισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι νόμοι και οι υποχρεώσεις που έχουν νομοθετηθεί, δεν πρέπει να τηρούνται.
 
eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου