Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο Παρατηρητής... 10/04/2012


Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του Σπάρτακου Γιώργου Αδαμίδη και του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου στην προχθεσινή κλειστή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Πτολεμαΐδα.

Ο κ. Αδαμίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τʼ ότι ενώ είχε λάβει άλλες υποσχέσεις, τελικά την περασμένη Παρασκευή «έφυγε» από το ΥΠΕΚΑ, προς επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η τελική πρόταση μέτρων της χώρας μας για την πρόσβαση ιδιωτών στα λιγνιτικά αποθέματα, η οποία – μεταξύ των άλλων – περιλαμβάνει την άμεση πώληση λιγνιτικών μονάδων σε συνδυασμό με την πώληση υδροηλεκτρικών, στο πλαίσιο δημιουργίας και πώλησης μιας τουλάχιστον «μικρής ΔΕΗ».

Στο τραπέζι της αντιπαράθεσης μπήκαν και οι αναφορές του κ. Κουκουλόπουλου για «Στρατηγικό» Επενδυτή, ενώ ιδιαίτερα σκληρή ήταν η κριτική του κ. Αδαμίδη για τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.



«Η ΝΔ θα λάβει 40% στην Π.Ε. Κοζάνης» ανέφερε κάποιος στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κοζάνης.

Η απάντηση ήρθε ευθύς αμέσως από κορυφαίο γαλάζιο της περιοχής, που έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση: «Παιδιά ηρεμήστε, μεταξύ μας είμαστε».

Μπορεί στη ΝΔ, οι ενδιαφερόμενοι για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο να είναι περισσότεροι από επτά, όμως στη Συγγρού δεν επαναπαύονται και το ψάχνουν ακόμη.

Εκτός από την αναζήτηση μίας ακόμη γυναίκας που θα πλαισιώσει την Έλσα Φωτιάδου στο ψηφοδέλτιο, η υποψηφιότητα ενός «καθαρόαιμου» Κοζανίτη, αποτελεί ένα ακόμη πονοκέφαλο για το γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Για τον σκοπό αυτό, ο τελευταίος επικοινώνησε με γνωστό πολιτικό μηχανικό της περιοχής, ο οποίος όμως του αρνήθηκε ευγενικά.

Φαίνεται πως στη ΝΔ θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την επίτευξη των δύο παραπάνω στόχων, ενώ στην περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, το ψηφοδέλτιο θα κλείσει με αυτούς που από την πρώτη στιγμή αναφέραμε, δηλαδή με: Γιώργο Κασαπίδη, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Έλσα Φωτιάδου, Διαμαντή Βαχτσιαβάνο, Γιώργο Τοπαλίδη και Φώτη Ζυγούρη.

Πυρά απ' όλα τα στελέχη που συμμετέχουν στην «γραμματεία» της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα, δέχτηκε τόσο ο κ. Ι. Ραγκούσης, όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παρά τα ολισθήματα στις πρόσφατες συνεντεύξεις του, όλοι αναγνώρισαν στον κ. Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, διερωτώμενοι όμως γιατί δε θέτει υποψηφιότητα στο φυσικό του χώρο, δηλαδή στην Κοζάνη.

Ραντεβού με Βενιζέλο φέρεται ότι θα έχει σύντομα ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης.
Για το αν ο κ. Αθανασιάδης είναι διατεθειμένος να βάλει «νερό» στο κρασί του, ασπαζόμενος πλήρως όλες τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει «γάμος» και κατʼ επέκταση να συμπεριληφθεί και εκείνος στη μάχη των εκλογών, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Πάντως όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες, το πιο πιθανό σενάριο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - είναι ότι μάλλον θα μείνει εκτός σε αυτή τη φάση, περιμένοντας τις μεθεπόμενες εκλογές, που σύμφωνα με τους ίδιους, θα διενεργηθούν μέσα στο χειμώνα.

Ο Παρατηρητής

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου