Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Σπάει» το Άβατον του Σαφές μήνυμα Σαμαρά για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών: «Κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και, μάλιστα, ταχύτατα»


Επίτευξη αυτοδυναμίας επανέλαβε πως ζητά ο Αντ. Σαμαράς για τις επερχόμενες εκλογές, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής".


Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το κόμμα του «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει» και
υποστήριξε πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη. «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επεσήμανε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να μη ληφθούν νέα σκληρά μέτρα και απάντησε σε όσους εκτιμούν πως τον Ιούνιο θα υπάρξει και νέο πακέτο: «Τα 3 δισ. ευρώ που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα, ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους.»

Παράλληλα, επανέφερε την πρότασή του για συστράτευση, αφήνοντας να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη. «Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν, και αυτό είναι σημαντική βοήθεια», δήλωσε σχετικά.

Τέλος, επανέλαβε πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και έστειλε μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα κέντρα για τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής: «Κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και, μάλιστα, ταχύτατα».

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου