Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Επιστρέφουν τα κλεμμένα και το Κράτος δεν ξέρει να τα πάρει

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίσσονται καθημερινά σε δημόσιες υπηρεσίες, και ιδιαίτερα στα ΚΕΠ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου χιλιάδες ανάπηροι – μαϊμού, οι οποίοι έπαιρναν επί χρόνια παρανόμως προνοιακά  επιδόματα ζητούν διακανονισμό για να επιστρέψουν τα «κλεμμένα».

Οι ψευτοανάπηροι επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουν τις ποινικές κυρώσεις και τις δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων, αλλά δεν μπορούν να προωθήσουν την υπόθεσή τους, αφού το ελληνικό δημόσιο δεν διαθέτει τεχνογνωσία για το πώς να πάρει πίσω τα κλεμμένα!


Έτσι, αν και οι ανάπηροι – μαϊμού πηγαίνουν στο γκισέ με ρευστό στις τσέπες, έτοιμοι να πληρώσουν και να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, οι υπηρεσίες τους διώχνουν γιατί δεν διαθέτουν ούτε το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ούτε τον ανάλογο εισπρακτικό μηχανισμό.
Μάλιστα τα συναρμόδια υπουργεία ζήτησαν και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ώστε να βρεθεί μία φόρμουλα και να  μπορούν να πάρουν πίσω τα ποσά που οι ψευτοανάπηροι εισέπρατταν παρανόμως.

Τα ποσά αυτά φυσικά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, αφού από τις 40.000 μαϊμού αναπήρους που δεν εμφανίστηκαν σε επανελέγχους το ελληνικό Δημόσιο έχανε 111 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Οι αρμόδιοι πάντως εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι τα ποσά θα απαιτηθούν από το ελληνικό Δημόσιο, μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει τρόπος, νομοθετημένος τουλάχιστον, για την επιστροφή ούτε ενός ευρώ!






star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου