Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Απίστευτες καταγγελίες για την ασφάλεια των ασθενών από γιατρό,έναντι συναδέλφου της στο Μποδoσάκειο–Σε εξέλιξη ΕΔΕ(Aποκλειστικό)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες της ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για γιατρό «κλειστού» τμήματος του Μποδοσάκειου, έπειτα από τις απίστευτες καταγγελίες μέσω εξώδικης διαμαρτυρίας από συνάδελφό της. Με την ΕΔΕ θα διερευνηθούν τυχόν βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που αφορούν: α) έκθεση ασθενών σε κίνδυνο, β) εγκατάλειψη θέσης, γ) απαράδεκτες ιατρικές παρεμβάσεις.


Όπως αναφέρεται στο εξώδικο με ημερομηνία (10/01/2012) το οποίο απευθύνεται στη Διοικήτρια των διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης κα. Αναστασία Μπούρτσου (και σε μια σειρά νοσοκομειακούς παράγοντες, τον Υπουργό Υγείας και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης), η καταγγελόμενη γιατρός κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά που εξουθενώνει το προσωπικό - τόσο σωματικά όσο και ψυχικά - του «κλειστού» τμήματος του οποίου προΐσταται.

Αυτή η συμπεριφορά – όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα – έχει ως συνέπεια τον κίνδυνο της υγείας του προσωπικού και συνακόλουθα της ασφάλειας των ασθενών.

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, θρηνούμε θύματα καθημερινά, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Εκτός από την κα. ΧΧΧΧΧΧΧ είναι πλέον σαφές, ότι συνυπεύθυνοι για την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, που χρόνια τώρα επικρατεί στην ΧΧΧΧΧΧΧ, είναι και όλοι αυτοί που ενώ γνωρίζουν, αδιαφορούν.».

Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα καταγγέλλονται, μένει να αποδειχτούν.


kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου