Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυο την τσέπη τους.

Μεταξύ κλεφτών υπάρχει ..αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη.
Μόνο ντροπή και αηδία μπορεί να νιώσει κανείς βλέποντας τη σημερινή άρνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να αρνηθεί την τροπολογία 90 βουλευτών από όλα τα κόμματα, με την οποία ζητούσαν να καταργηθεί το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων σε υποθέσεις διακίνησης μαύρου χρήματος που αφορά μέλη του κοινοβουλίου.
Η τροπολογία των 90 βουλευτών, μέσω της οποίας εισηγούνταν να αρθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτικών προσώπων κατά τις έρευνες των κρατικών οργάνων για την περιουσιακή τους κατάσταση και οικονομική τους δραστηριότητα, δεν έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου.
Με το πρόσχημα πως δεν είναι σωστό να λαμβάνονται αποσπασματικά μέτρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποδέχθηκε το αίτημα των συναδέλφων του προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει να γίνουν αποσπασματικές ρυθμίσεις, επειδή υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα».
Για τον κ. Παπαϊωάννου μάλλον προέχει η προάσπιση των συντεχνιακών λογικών που επί τόσα χρόνια βούλιαξαν την Ελλάδα. Με τέτοιες λογικές πάντως δεν είναι απίθανο που θεωρείται δύσκολη η επανεκλογή του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου