Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου σε Υπουργούς, Βουλευτές, Περιφερειάρχη και διοικητή του ΙΚΑ


Αξιότιμοι κύριοι, Με αφορμή τις αλλεπάλληλες αποφάσεις για κλείσιμο υπηρεσιών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλουμε την πρακτική που ακολουθείται χωρίς κανένα πρόγραμμα και σχεδιασμό και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη ερήμωση της Δυτικής Μακεδονίας.


Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, ένα μπαράζ «λουκέτων» σε δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, στην Π.Ε. Κοζάνης, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στα Σέρβια, καθώς και κλείσιμο ΔΟΥ Σιάτιστας και λειτουργία της ως παραρτήματος. Στην Π.Ε. Καστοριάς, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στο Άργος Ορεστικό. Στην Π.Ε. Φλώρινας, κλείσιμο Δ Ο Υ στο Αμύνταιο. Στην ΠΕ Γρεβενών, κλείσιμο Δ Ο Υ στη Δεσκάτη.

Εντωμεταξύ, προηγήθηκε το κλείσιμο σχολείων στους δήμους Εορδαίας, Βοίου, Κοζάνης, Σερβίων, Αμυνταίου, Καστοριάς και Δεσκάτης, η μείωση των κλινών στα νοσοκομεία Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, αλλά και η μείωση κλινών από 250 σε 200 στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, αυτό της Πτολεμαΐδας.

Μέσα σʼ όλα αυτά, και σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες από τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών μαθαίνουμε ότι έχουμε δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα για την κατάργηση μέχρι τα τέλη του 2012 όλων των ΔΟΥ που δε λειτουργούν σε επίπεδο πρωτεύουσας νομού. Με μια απλή ανάγνωση αυτών των «σοφών» σχεδιασμών, συμπεραίνουμε ότι η ΔΟΥ Πτολεμαϊδας, της δεύτερης δηλαδή μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας και της έδρας της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, πρόκειται να καταργηθεί!

Ο κατάλογος της κατάρρευσης της Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται να μην έχει τέλος. Μετά από όλα αυτά διερωτόμαστε ποιος σχεδιάζει τελικά και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει; Η τρόικα μας επέβαλε τη μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις για το κλείσιμο των υπηρεσιών είναι δικός μας, της κυβέρνησης δηλαδή και των αρμόδιων υπουργείων. Η τρόικα ζητά οικονομία με μείωση κλινών και συρρίκνωση των νοσοκομείων. Το υπουργείο υγείας, όμως, αποφασίζει που θα γίνει μικρότερη ή μεγαλύτερη συρρίκνωση.

Μέχρι σήμερα, η επίσκεψη στα υπουργεία των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών φαίνεται να αφήνει παγερά αδιάφορους τους υπουργούς και τους άλλους αρμόδιους.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να θεωρήσουν ότι εμείς θα υποστείλουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή την ισόρροπη ανάπτυξη, την ισομοιρασμένη μείωση υπηρεσιών, τη δίκαιη και ισότιμη παροχή υπηρεσιών. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας να εξακολουθούν να ζουν, να δημιουργούν και να οραματίζονται γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους σε ένα περιβάλλον με προοπτική και ελπίδα.


Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δήμαρχος Εορδαίας



ΠΡΟΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Υπουργείο Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου
Υπουργείο Εργασία, Υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη
Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργό κ. Πάρι Κουκουλόπουλο
Διοικητή ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Δακή
Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Διοικητικό Συμβούλιο ΠΕΔ


kozan.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου