Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάζουν οι διατάξεις για το περιβόητο άρθρο 99




Η συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για την αλλαγή διατάξεων που έχουν καταστήσει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα μέγιστο καταφύγιο των μεγαλοοφειλετών, έχει ήδη ξεκινήσει όπως επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την δίκαιη δίκη.
 
Το ζήτημα έθεσε επισταμένος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης , κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου καθώς όπως έκανε γνωστό  βάση διάταξης νόμου του 2011,  αν το Εφετείο επικυρώσει το αίτημα κάποιου να υπαχθεί στο άρθρο 99,  αίρεται αυτοδικαίως η απαγόρευση ή το κώλυμμα έκδοσης επιταγών που είχε επιβληθεί στον οφειλέτη πριν την έναρξη διαδικασίας της εξυγίανσης.

Εξαλείφεται δηλαδή το αξιόποινο  των αδικημάτων έκδοσης ακάλυπτων επιταγών και η καθυστέρηση οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τελεστεί  πριν από την σύναψη συμφωνίας της εξυγίανσης.

“Δηλαδή”, όπως είπε ο βουλευτής, “ για όλους αυτούς που βλέπουμε να περιφέρονται στα κανάλια  τον τελευταίο καιρό  εξαλείφεται το αξιόποινο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Είναι μείζον θέμα  και πρέπει να μας απασχολήσει όλους”.  Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πάντως ότι υπάρχει διάλογος με τα κατεξοχήν συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

http://briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου