Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Πέθανε η Γουίτνεϊ Χιούστον (video)

Πέθανε η Γουίτνεϊ Χιούστον (video)Δεν είναι ακόμη γνωστές οι συνθήκες θανάτου της αμερικανίδας τραγουδίστριας
«Δυστυχώς είναι αλήθεια». Με αυτήν τη λακωνική φράση, εκπρόσωπος της διάσημης και πολυβραβευμένης Γουϊτνει Χιούστον, επιβεβαίωσε τον πρόωρο θάνατο της τραγουδίστριας και, κατά καιρούς, ηθοποιού, της οποίας η δόξα απογειώθηκε τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄’90.
Λεπτομέρειες για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της δεν έχουν μεταδοθεί. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Αντζελες και οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν το θάνατο της στις 23.55 GMT (01.55 σήμερα το ξημέρωμα – ώρα Ελλάδας). «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» δήλωσε μόνο αξιωματούχος της αστυνομίας.
Ο Λάρι Κινγκ πάντως, συνέκρινε την Γουϊτνει Χιούστον με την Τζούντι Γκάρλαντ, τη μητέρα της Λάϊζα Μινέλι, η οποία έπαιζε στο σινεμά και τραγουδούσε από μικρό παιδί, και πέθανε, στα 47 της χρόνια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.
Το οξύμωρο και παράλληλο της ταραχώδους ζωής της, κυρίως λόγω των προβλημάτων που δημιουργούσε ο εθισμός της και οι αλλεπάλληλες αποτοξινώσεις της, είναι ότι πέθανε λίγες ημέρες πριν από την απονομή των βραβείων Γκράμι – είχε κερδίσει αρκετά – ενώ, λέγεται, ότι είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε ένα πάρτι – προεόρτιο της τελετής απονομής των γνωστώτερων και σημαντικώτερων για την ποπ μουσική βραβείων.
Η κυρία του «I wanna dance with somebody» και του «I will always love you» (το δεύτερο κομμάτι είναι από το επίσης βραβευμένο σάουντρακ του «Σωματοφύλακα»), που με την καθιέρωση της στην παγκόσμια μουσική σκηνή και τη κατάκτηση βραβείων Γκράμι, Εμι και πολλών ακόμη κατηγοριών, απέκτησε το προσωνύμιο «Η φωνή», προερχόταν από μουσική οικογένεια.
Πνευματική της μητέρα ήταν η σπουδαία και διάσημη Αρέθα Φράνκλιν, ενώ φυσική της μητέρα, η τραγουδίστρια των γκόσπελ και των μπλουζ, Σίσυ Γουόργουικ και μία από τις ξαδέλφες της η γνωστή ηθοποιός, Ντιόν Γουόργουικ.
Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, η Γουίτνει Ελίζαμπεθ Χιούστον άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία (είκοσι έξι συνολικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έγκυρο διαδικτυακό τόπο imdb), φήμη και δισεκατομμύρια. Οι πρωτιές πολλές και ανάμεσα τους η κατάκτηση του Νο 1 στο billboard charts, με το Whitney» το 1987, που ήταν και το πρώτο γυναικείο άλμπουμ που σκαρφάλωσε σε αυτή τη θέση με το που κυκλοφόρησε.
Η κατάκτηση της μουσικής σκηνής δεν της ήταν αρκετή, γι αυτό και διεύρυνε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας σε ταινίες και, ανεξαρτήτως του, τουλάχιστον αμφισβητούμενου, ταλέντου της, κέρδισε για μία ακόμη φορά στο «ταμείο» και στη δημοτικότητα. Γνωστότερη ταινία της «Ο σωματοφύλακας με τον Κέβιν Κόστνερ, όπου, εν μέρει τουλάχιστον, υποδύεται τον εαυτό της, αφού η ιστορία της ταινίας είναι αυτή μιας διάσημης τραγουδίστριας που προσλαμβάνει έναν σωματοφύλακα γιατί η ζωή της απειλείται κατά τη διάρκεια περιοδείας της.
Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία (το 1992) την φέρνει στο απόγειο της δόξας της και το I will always love you το οποίο ερμηνεύει (το είχε πρωτοτραγουδήσει η Ντόλι Πάρτον), «επικυρώνει» το μουσικό της ταλέντο και κάνει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να παραδεχτούν ότι η Γουϊτνει Χιούστον είχε μία από τις πιο σπουδαίες φωνές μαύρης τραγουδίστριας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου