Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μαϊμού μηχανήματα δήθεν μείωσης Ηλεκτρικού ρεύματος.


ΝΚΑ ΔΤ /17.11.11
Έχει γεμίσει το περιβάλλον από «λυσσασμένα σκυλιά», να βρουν ένα κομμάτι ψωμί να φάνε. Η υπερβολή της φράσης λυσσασμένα σκυλιά είναι απαραίτητη για την ενεργοποίηση της κοιμισμένης υποχρέωσης αντίστασης, του καταναλωτή σε κάθε ανελέητη επίθεση, του όρου η εσύ η εγώ, αφού έτσι τελικά φαίνεται.

Βομβαρδισμός τηλεφωνημάτων σε όλη την Ελλάδα να αγοράσετε μηχανάκια που τα βάζετε στην πρίζα καΙ δήθεν   μειώνουν την κατανάλωση.

Ανοησίες  μπλε, η πράσινες ότι χρώμα και να έχουν οι ανοησίες   είναι ανοησίες. Μην αγοράζετε ανοησίες, χάνετε και τα λίγα ΕΥΡΩ που δίνετε.

Και μάλιστα όταν ζητήσεις λεπτομέρειες για την χρήση της συσκευής και του πεις : Έχετε τηλεφωνήσει στον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, εγώ είμαι, σας παρακαλώ πέστε μου μερικές λεπτομέρειες αφού θα το πληρώσω στο κουτί του χωρίς να έχω διαβάσει από πρίν τις προδιαγραφές, μας απαντούν : Δεν πανα είσαι όποιος και να είσαι άντε παράτα μας.
Αυτοί είναι οι πωλητές μέσω τηλεφώνου.

Σημ. Πρόκειται για ελαφρό ηλεκτρονικό μηχανισμό, ασήμαντης παρέμβασης στην διόρθωση τροφοδοσίας, περιορισμένων όμως συσκευών, που υπόκεινται σε δυνατότητα διόρθωσης της τροφοδοσίας τους. Για το θερμοσίφωνο δεν ισχύει ούτε για όλες τις λάμπες.


Υπουργείο Ανάπτυξης
«Προσοχή» στις συσκευές μείωσης κατανάλωσης ρεύματος

Αθήνα 
Eρευνα για τις αυτοδιαφημιζόμενες ως συσκευές μείωσης κατανάλωσης ρεύματος πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε συνεργασία και με τη ΔΕΗ.

Oπως ανακοίνωσε, οι διάφορες συσκευές, που διαφημίζονται ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 45%, αναφέροντας ότι συνδέονται με απλό τρόπο σε εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις οικιών καταναλωτών, όπως σε κοινούς ρευματοδότες κατοικιών, και που συνήθως αναφέρεται ότι η εξοικονόμηση επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης του συντελεστή ισχύος, ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνουν.

Η αγορά από τους καταναλωτές και η εγκατάσταση των εν λόγω συσκευών σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις θα συνέβαλλε, μόνο εφόσον αυτές είναι κατάλληλα μελετημένες, στη μείωση άεργου ενέργειας ήτοι της ενέργειας που δαπανάται σε θερμικές απώλειες, επισημαίνει η ΓΓ Καταναλωτή.

Πλην όμως, προσθέτει, αφενός η μείωση αυτή είναι μηδαμινή, της τάξεως του 1% στο σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας και αφετέρου οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. που εγκαθίστανται σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις δεν καταγράφουν άεργο ενέργεια και δεν τιμολογείται.

Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνεται από την τοποθέτηση των συσκευών αυτών, όπως διαφημίζονται από τις εταιρείες πώλησής τους.

Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί που χρησιμοποιούνται κατά την προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του Νόμου 2251/94, όπως τροποποιήθηκε με τον 3857/2077 ΦΕΚ 152/Α/10-7-07.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στα πλαίσια προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, ενημερώνει του καταναλωτές να μη προβαίνουν στην αγορά των εν λόγω προϊόντων για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων και μόνον.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων, στα πλαίσια της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2251/94 για την «Προστασία των Καταναλωτών».

Όπως τονίζει η ΓΓ Καταναλωτή, «οι εν λόγω εταιρίες που προώθησαν τις παραπάνω συσκευές στη βάση ανακριβών και παραπλανητικών ισχυρισμών οφείλουν άμεσα με την παράδοση της συσκευής να επιστρέψουν το τίμημα στον καταναλωτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου