Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εφοριακοί: Διατηρούνται προκλητικές φοροαπαλλαγές.

Στις επιβαρύνσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αναφέρθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καλώντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με κεντρικό σχεδιασμό τα φορολογικά προβλήματα, εγκαταλείποντας τους πειραματισμούς.

Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η Ομοσπονδία των εφοριακών επισημαίνει - σε ανακοίνωσή της - πως μεγάλα τμήματα του πληθυσμού (χαμηλά και μεσαία εισοδήματα) θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, με διάφορα τεχνάσματα, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις. Μάλιστα, η ΠΟΕ - ΔΟΥ υπογραμμίζει πως αναγκαίες φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις δαπανών (υγείας, ενοικίων, τόκων στεγαστικών κ.λπ.) θα καταργηθούν ή θα μειωθούν, την ίδια στιγμή που παραμένουν φοροαπαλλαγές που προκαλούν.

Ομοίως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αναφέρεται και με παραδείγματα σε κατηγορίες μεγάλων εισοδημάτων, που θα ελαφρυνθούν.

Έτσι, όπως σημειώνει, εισοδηματίας με έσοδα από ενοίκια 200.000 το χρόνο, πριν πλήρωνε 77.420 ευρώ φόρο, τώρα θα πληρώσει 63.240, δηλαδή 14.180 λιγότερα. Επίσης, μερισματούχος Α.Ε., η οποία διανέμει μέρισμα 100.000, πριν πλήρωνε φόρο 25.000 ευρώ (25% συντελεστής), τώρα θα πληρώσει 10.000 (10% συντελεστής).

Σύμφωνα με την ΠΟΕ - ΔΟΥ, το πέμπτο φορολογικό νομοσχέδιο αυτής της κυβέρνησης (όπως και τα 20 προηγούμενα της περιόδου της Βουλής) έγιναν χωρίς διάλογο. "Η περίφημη απλοποίηση του φορολογικού συστήματος έγινε ανέκδοτο, όταν πλέον θα ισχύσει άλλη κλίμακα για μισθούς - συντάξεις, άλλη για ενοίκια, άλλη για ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ", σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση "επιτέλους, να αντιμετωπίσει με κεντρικό σχεδιασμό, με διάλογο και κυρίως με δικαιοσύνη τα φορολογικά προβλήματα, να αφήσει τους πειραματισμούς και να επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση, που δεν εμφανίστηκε ακόμη".

eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου