Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Έλληνας ζούσε με την οικογένειά του για έξι μήνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου!


Το γύρο του κόσμου κάνει η περιπέτεια οικογένειας, που μετανάστευσε στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή… και κατέληξε να ζει στο αεροδρόμιο.
Πρόκειται για έναν Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μαζί με τη Βουλγάρα σύντροφό του Αλμπένα και τον 15χρονο γιο τους κατέφυγαν στη Γερμανία για να βρουν δουλειά. Δεν μπορούσαν, όμως, να φανταστούν τι τους περίμενε…
Για έξι μήνες ζούσαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, αφού δεν μπορούσαν να εργαστούν χωρίς να έχουν μόνιμη κατοικία.
Την περιπέτεια του Έλληνα… Τομ Χανκς (του ήρωα της ταινίας «The Terminal») από τη Θεσσαλονίκη και της συντρόφου του φιλοξένησαν σε εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα «Suddeutche Zeitung» και το «Έθνος».
Μόλις η γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε την ιστορία τους, την περασμένη Τετάρτη, οι Γερμανοί πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν. Προσέφεραν χρήματα, φάρμακα, ακόμη και σπίτι, αν δε βρεθεί κάποια λύση.
«The Terminal»: Η περιπέτεια του Ιρανού πρόσφυγα Μεχράν Καρίμι Νασερί. Έφυγε από τη χώρα του κυνηγημένος από το καθεστώς του Σάχη και ζήτησε άσυλο στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η καταγωγή της μητέρας του ήταν από τη Σκωτία. Από το 1988 έως το 2006 ήταν εγκλωβισμένος στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι.
Προσπάθησε να μεταβεί από το Παρίσι στο Λονδίνο, αλλά έχασε όλα του τα έγγραφα. Οι Βρετανοί τον έστειλαν ξανά στο Παρίσι και οι γαλλικές αρχές δεν ήξεραν τι να κάνουν. Έδειξαν όμως ανοχή, επιτρέποντάς του να ζει στο αεροδρόμιο.
Η ιστορία του έγινε βιβλίο (), σενάριο της χολιγουντιανής ταινίας με τον Τομ Χανκς και την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

polispress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου