Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Έκαναν την Ελλάδα Ανταρκτική για να παίρνουν αποζημιώσεις

Κεραυνοί από τον πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Αγρότες παρουσίαζαν μια Ελλάδα στην οποία χιονίζει και ρίχνει χαλάζι όλο το χρόνο! Πόσα εκατομμύρια πλήρωνε κάθε χρόνο η χώρα σε αποζημιώσεις "μαϊμού"
Όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θ. Σαρρής, επί δεκαετίες αγροτικά κυκλώματα εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ από "μαϊμού" αγροτικές αποζημιώσεις.
Ο κ. Σαρρής παραιτήθηκε την περασμένη Τρίτη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Βάφτιζαν το ψάρι κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία, να πέφτει συνεχώς χαλάζι, να ρίχνει όλο το χρόνο χιόνι και να πλημμυρίζουν συνεχώς χιλιάδες στρέμματα από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Και όλα αυτά για να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ σε 'μαϊμού' αγροτικές αποζημιώσεις. Έκαναν σας λέω, την Ελλάδα, Ανταρκτική!"
Όπως είπε ο κ. Σαρρής η Ελλάδα με εύκρατο καιρό πλήρωνε σε αποζημιώσεις κάθε χρόνο 750 εκατ. ευρώ, την ώρα που η Γαλλία πληρώνει μόλις 150 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Μόνο το 2009 μοιράστηκαν 500 εκατ. ευρώ ως αγροτικές αποζημιώσεις, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν δηλώσει ότι υπέστησαν ζημιές.
Όπως καταγγέλλει ο κ. Σαρρής, υπήρξαν αγρότες που βρήκαν χρήματα στο λογαριασμό τους, χωρίς καν να τα ζητήσουν και όταν αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί η Κομισιόν μας ζητούσε να επιστρέψουμε τα χρήματα.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω το 2009 ο ΕΛΓΑ οδηγήθηκε στη χρεοκοπία. Ο κ. Σαρρής που ανέλαβε το 2009, κατάφερε να τον κάνει και πάλι πλεονασματικό, ωστόσο ζητήθηκε από την τρικομματική κυβέρνηση να υποβάλει την παραίτησή του. Στη θέση του θα αναλάβει ο πρώην γραμματέας της ΚΟΙ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

 news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου