Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Όλα για το χαράτσι της ΔΕΗ


Σύγχυση επικρατεί στους καταναλωτές μετά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Το τηλεφωνικό κέντρο της δέχθηκε την Τετάρτη εκατοντάδες τηλεφωνήματα από πελάτες της που ζητούσαν να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν με την εξόφληση του λογαριασμού, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.
Η απόφαση του δικαστηρίου επιδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη ΔΕΗ, και σύμφωνα με κύκλους της επιχείρησης από την Παρασκευή οι παρτίδες των λογαριασμών που πρόκειται να ταχυδρομήσει δεν θα εμπεριέχουν το .
Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις
Έχω λάβει λογαριασμό της ΔΕΗ με το τέλος, η προθεσμία για την πληρωμή του οποίου λήγει σήμερα. Να πληρώσω το χαράτσι ή όχι;
Μπορώ να μην το πληρώσω, αφού η ΔΕΗ έχει δώσει εντολή στους υπαλλήλους της να δέχονται από τους καταναλωτές την καταβολή μόνο της αξίας του λογαριασμού για το ρεύμα και τις άλλες χρεώσεις υπέρ τρίτων (δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κ.λπ.), εξαιρουμένου του χαρατσιού.
*Διατρέχω τον κίνδυνο να μου κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα αν δεν πληρώσω το χαράτσι ;
Όχι, αφού ούτως ή άλλως η μη πληρωμή του τέλους έχει αποσυνδεθεί εδώ και καιρό από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
*Εφόσον δεν καταβάλω το τέλος, θα βρω μπροστά μου την υποχρέωση πληρωμής του;
Ναι. Το χαράτσι θα κληθώ να το πληρώσω παραλαμβάνοντας ραβασάκι είτε από τη ΔΟΥ όπου ανήκω είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
*Ο επόμενος λογαριασμός που θα παραλάβω από τη ΔΕΗ θα περιλαμβάνει χαράτσι;
Όχι. Ήδη από την Παρασκευή χιλιάδες παρτίδες λογαριασμών που πρόκειται να αποστείλει η ΔΕΗ στους πελάτες της, σύμφωνα με κύκλους της επιχείρησης, δεν πρόκειται να εμπεριέχουν το χαράτσι.
Δικαστική λύση μελετά το Υπουργείο Οικονομικών
Δικαστική λύση αναζητάει το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Συγκεκριμένα το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση αναστολής κατά της απόφασης.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, εκτίμησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με όσους πολίτες αγνοήσουν ειδοποιητήριο για την πληρωμή του ενιαίου τέλους ακινήτων της περασμένης χρονιάς, που δεν έχουν πληρώσει.
Παράλληλα ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο θα σταλεί ειδοποιητήριο σε όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για φέτος.

 News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου