Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΩΣΗΛΘΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΛΕΕΙ ΤΟ STRATFOR σε απόρρητη επικοινωνία! “Οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί Ελλάδος – ΗΠΑ, δίνουν την λύση απέναντι στην μέγγενη της λιτότητας”!


Το μακρύ χέρι της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, το ινστιτούτο Stratfor είχε “παίξει” το σενάριο του δολαρίου πριν την πτώση Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος παραμύθιαζε τον λαό και ετοίμαζε την έλευση του Παπαδήμου με το φονικό PSI.


Το σενάριο αυτό ως εναλλακτική ήταν σίγουρα στο τραπέζι, αλλά δεν το ήθελε η Γερμανία. Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία ο πρόλογος του ινστιτούτου, που τονίζει τις συμμαχικές σχέσεις των δύο χωρών με έμφαση τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, στοχεύοντας στην μνήμη των σφαγών Ελληνικών πληθυσμών από τους Γερμανούς.

Εξέχουσας σημασίας όμως είναι η αναφορά στους υδρογονάνθρακες και το πετρέλαιο. Εδώ το ινστιτούτο σε αντίθεση με παλαιότερες αναφορές του, κάνει ευθύ καταμερισμό των κοιτασμάτων υπέρ της Ελλάδας. Τόσο για τις περιοχές γύρω από την Κύπρο, όσο και νοτίως της Κρήτης. Στέλνοντας ίσως και ένα σαφές μήνυμα ξέχωρα από ΑΟΖ και άλλους ευσεβείς πόθους ότι η δολαριοποίηση της Ελλάδας λύνει αυτόματα το θέμα των γκρίζων ζωνών και των προβλημάτων εκμετάλλευσης.

Βεβαίως, αυτό το σχέδιο εκπονήθηκε πριν το PSI, οπότε και τα ενδεχόμενα οφέλη για την Ελλάδα θα ήταν πολλαπλάσια. Τώρα ένας πακτωλός δισεκατομμυρίων “φτερούγισε” προς τις Γερμανικές τράπεζες και τα Vulture Funds του ΔΝΤ. Μόνο ένα δεδομένο παραμένει, που το έχουμε αναφέρει και παλαιότερα: Πετρέλαιο εκτός Δολαρίου, ιστορικά όποιος το έχει επιχειρήσει είχε την τύχη του Καντάφι και του Σαντάμ.

Πετρέλαιο όμως σημαίνει και Failed State. Εμφύλιος και αιματοχυσία, όπως βλέπουμε στην Νιγηρία και σε άλλες χώρες που δεν επικρατούν ισλαμοφασιστικά καθεστώτα όπου τον φυσικό πλούτο λυμαίνονται μουλάδες, βασιλικές οικογένειες και οι “μεγάλες αδελφές” εις βάρος του λαού. Ας είναι τα βήματα εξαιρετικά προσεκτικά, διακυβεύεται το μέλλον του Έθνους που δεν θα πρέπει να αισθάνεται και δικαιωμένο από τους ενίοτε “συμμάχους”. Διαβάστε το έγγραφο – βόμβα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου