Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η Ελληνική συμμετοχή της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής

Η ομάδα των Ελλήνων που εκπροσωπούν τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας (Pic)
Η ομάδα CYCLOTRON INTELLIGENCE, αποτελούμενη από τους Ορέστη Μερσινιά-Ψημίτη, Χρήστο Γιώνα-Κοντό και Νiκόλαο Μαυροκέφαλο, με προπονητή τον καθηγητή πληροφορικής Ανδρέα Καράμπελα εκπροσωπούν την Ελλάδα.
Συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής – World Robot Olympiad W.R.O. 2012 (κατηγορία High School Regular), που διεξάγεται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας στις 9-11 Νοεμβρίου 2012.
Η ομάδα Cyclotron Intelligence κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία Λυκείου με το Κολέγιο Αθηνών στις 23.6.2012 στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O Hellas.
Σε κάθε ομάδα μπορούν να συμμετέχουν 2 έως 3 μαθητές και ένας προπονητής
Τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι διαγωνιζόμενοι για την κατασκευή των ρομπότ θα πρέπει να προέρχονται από LEGO® MINDSTORMS™ RCX ή/και LEGO® MINDSTORMS™ Education NXT  καθώς και 9648 resource set (εξτρα δομικά στοιχεία LEGO)και 9695 (νέο πακέτο εξτρα δομικών στοιχείων).
Τα προγράμματα θα πρέπει να έχουν γραφτεί σε ROBOLAB ή LEGO® MINDSTORMS™ NXT λογισμικό (Education version) ή Labview high school edition.
Η κάθε ομάδα πρέπει να κατασκευάσει με τα πιο πάνω υλικά ένα ρομπότ το οποίο θα κινείται σε μια συγκεκριμένη πίστα. Στην πίστα αυτή είναι τοποθετημένοι 4 κύβοι κατασκευασμένοι με Lego (κενοί στο μέσον τους, δηλ έχουν 4 πλευρές) σε διαφορετικά χρώματα. Επίσης στην πίστα είναι τοποθετημένοι και 4 στύλοι με ίδια χρώματα  με αυτά των κύβων.
Ο στόχος είναι το ρομπότ να ανιχνεύσει και να περισυλλέξει τους 4 κύβους και να τους "περάσει" μέσα στους 4 χρωματιστούς στύλους της πίστας (αντίστοιχα με το κάθε χρώμα) σε λιγότερο από 2 λεπτά. Επίσης, θα υπάρξει και ένας επιπλέον στόχος ο οποίος όμως θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή. 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου