Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ραχήλ Μακρή: Εγείρει πολλές απορίες το «γυμνό» έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών .

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του nocomments για την «επίσημη» απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών με επισυναπτόμενα ανυπόγραφα έγγραφα χωρίς καν αριθμό πρωτοκόλλου σχετικά με τις επισκέψεις Φούχτελ στην Ελλάδα αποτελεί η ανακοίνωση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Διαβάστε τι λέει:

Εδώ και αρκετούς μήνες Γερμανοί Αξιωματούχοι επισκέπτονται αδιακρίτως αρκετές περιοχές της χώρας με ιδιαίτερη αδυναμία περιοχές όπως αυτή της Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη να μας διευκρινίσει το καθεστώς των επισκέψεων των Γερμανών Αξιωματούχων σε Περιφέρειες, Δήμους, Νοσοκομεία αλλά και Επιμελητήρια χωρίς καν τη συνοδεία ενός αντίστοιχου Έλληνα Υπουργού ή εκπροσώπου της κυβέρνησης. Τότε ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι υπάρχει σχετική διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών για συνεργασία σε καινοτόμες τεχνογνωσίες.

Σε σχετική ερώτηση-αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατατέθηκε στις 8-10-2012, ο Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Στυλιανίδη όμως τα επισυναπτόμενα έγγραφα δεν έχουν κανένα στοιχείο που να προσδιορίζει την αρχή που εκδίδει το έγγραφο, την αρμόδια υπηρεσία, τον αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά και τον υπεύθυνο υπάλληλο, Γενικό Γραμματέα ή Υπουργό. Ένα έγγραφο απλό χωρίς καμία επισημότητα, χωρίς κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι προέρχεται από το επίσημο Ελληνικό κράτος. Ένα έγγραφο το οποίο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση διοικητικό έγγραφο και κατά πόσο μάλλον κείμενο διακρατικής συμφωνίας.

Η Ελληνική πολιτεία έχει καταργήσει την διαμόρφωση επίσημων εγγράφων που περικλείουν τις διακρατικές συμφωνίες ή κάτι θέλουν να κρύψουν από αυτά που αναγράφονται στις διακρατικές συμφωνίες;

Διεγείρει πολλές απορίες το «γυμνό» έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών σε ένα τόσο σοβαρό έγγραφο που αφορά δύο χώρες, αλλά και προσδιορίζει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα διακρατικής συμφωνίας. Η χρησιμοποίηση ενός τέτοιου εγγράφου σε μια επίσημη απάντηση προς έναν Βουλευτή δείχνει ή τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης σε έναν κρίσιμο τομέα όπως οι διακρατικές σχέσεις ή την απόκρυψη συμφωνιών που αν αποκαλυφθούν θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη και θα αποκαλύψουν ότι οι Γερμανοί αλωνίζουν την χώρα μας όποτε αυτοί το επιθυμούν χωρίς άδεια από την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς προφανώς η χώρα μας έχει καταστεί Γερμανικό Προτεκτοράτο.



http://www.nocomments.gr/raxil-makri-egeirei-polles-apories-to-gymno-eggrafo-tou-ypourgeiou-exoterikon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου