Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Οι Σλάβοι πρέπει να μάθουν να ζουν με τους Αλβανούς στα Σκόπια

Ο πρώην πρωθυπουργός  των Σκοπίων και αρχηγός του κόμματος του Λαϊκού Κόμματος, Lubço Georgievski, δήλωσε ότι οι Σλάβοι πρέπει να μάθουν να ζούνε με τους Αλβανούς.


Ο Γκεοργκιέφσκι  σε συνέντευξή του στο “RL” μίλησε για τις εθνικές σχέσεις και τις παλιές ιδέες του για μια συμφωνία με την ανταλλαγής εδαφών  μεταξύ των Αλβανών και των Σλάβων των Σκοπίων.

«Τώρα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ανταλλαγή των εδαφών. Τώρα μαθαίνουμε την αλβανική γλώσσα ώστε να αποκτήσει η χώρα ένα μέλλον.

Νομίζω  ότι ένα από τα μεγαλύτερα ατού σε αυτή τη χώρα είναι  να γνωρίζουμε από κοινού τη γλώσσα τους και αυτοί τη δική μας. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα. 
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους Αλβανούς, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ανεκτικοί και πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε μνημείο που τοποθετήθηκε – βάσει μιας ψευδούς ομολογίας- και το οποίο ερεθίζει τους Αλβανούς, δεν ερεθίζει μόνον τους Αλβανούς», είπε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων , Λιούπτσκο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος είναι μέρος του μεγάλου συνασπισμού με τη Σοσιαλιστική  Αντιπολίτευση στο κράτος των Σκοπίων.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου