Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ο Γκρούεφσκι περιμένει υποστήριξη από Ελλάδα και Βουλγαρία το Δεκέμβριο

Σκόπια.(Μακφαξ)

Την προσδοκία για την υποστήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, ώστε να οριστεί ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, την Πέμπτη.


Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο με θέμα «Η βιωσιμότητα των μεταρρυθμίσεων- με στόχους του 2020 της ΕΕ» ο Γκρούεφσκι δήλωσε  ότι η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την FYROM το Δεκέμβριο,  θα έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης  σε όλη την περιοχή.

Περιμένω από την Ελλάδα…

«Περιμένω από την Ελλάδα, ως το παλιότερο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή και δηλωμένος φίλος της πολιτικής της διεύρυνσης,  να υποστηρίξει  την απόφαση για την προσχώρηση στο στάδιο των ενταξιακών συνομιλιών της FYROM με την ΕΕ το Δεκέμβριο και να δώσει το κλειδί και την αποφασιστική  συμβολή για την αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Και αγνοεί τους βουλγαρικούς ενδοιασμούς…

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μιλώντας για τις προθέσεις της χώρας του ( του σλαβο-αλβανικού κράτους) για τη διατήρηση καλών σχέσεων με όλες τις γειτονικές χώρες, απευθύνθηκε προς τη Βουλγαρία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει να αφήσουμε  την ιστορία για τους ιστορικούς. Η δήλωση του 1999 (καλής γειτονίας) παραμένει ένα καλό πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίων σχέσεων. Έχουμε, άλλωστε,  δημιουργήσει ένα εκτεταμένο νομικό πλαίσιο των διμερών συμφωνιών που θα πρέπει να χρησιμεύσει για την προώθηση των σχέσεων και στην ένταση  της συνεργασίας σε συγκεκριμένα έργα που παρουσιάζουν πρακτικό ενδιαφέρον για τους πολίτες. Η κοινωνία των πολιτών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, των δύο χωρών, πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού», είπε ο Γκρούεφσκι.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου