Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αντί για de minimis ενίσχυση ταφόπλακα βάζει το ΥΠΑΑΤ στους κτηνοτρόφους !!!!

Μια κατάπτυστη απόφαση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων βάζει βόμβες στα θεμέλια της Ελληνικής κτηνοτροφίας.

Μια μέρα πριν από την πολυπόθητη πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης οι φωστήρες του υπουργείου
αποφάσισαν να αφήσουν εκτός επιδότησης όλες τις εκτάσεις που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χλμ. Το σύνολο των κτηνοτρόφων μισθώνουμε βοσκοτόπους από τον δήμο ανάλογα με το που υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις στα όρια του δήμου. Οι εκτάσεις αυτές ήταν απαραίτητες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων καθώς και για την εξισωτική αποζημίωση. Εδώ και χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα εάν οι εκτάσεις βρισκόταν εντός του νομού, σήμερα και χωρίς καμία προειδοποίηση το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης κόβει τις επιδοτήσεις χιλιάδων κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν.

Και ο ετοιμοθάνατος κτηνοτρόφος που εως χθές φώναζε να μην του παρακρατηθούν οι επιδοτήσεις από τράπεζες ΕΛΓΑ και ΕΑΣ δέχεται τώρα την χαριστική βουλή από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης.

Δεν επιβιώναμε με τις λιγοστές επιδοτήσεις που τις περιμέναμε ώστε να αγοράσουμε τις πανάκριβες ζωοτροφές (13% ΦΠΑ) για να ταΐσουμε τα ζώα μας τον χειμώνα, τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε να ταΐσουμε ούτε τις οικογένειες μας.

Το χτύπημα αυτό δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο, μετά τις προσπάθειες αύξησης των ημερών στο φρέσκο γάλα το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης έστρεψε τα βαριά του όπλα κατά της ελληνικής κτηνοτροφίας, το κόψιμο των επιδοτήσεων. Αδυνατούμε να συλλάβουμε ποιο αρρωστημένο μυαλό σε μια χώρα που έχει 2,3 δις έλλειμμα σε ζωοκομικά προϊόντα, χτυπάει μέχρι θανάτου τους κτηνοτρόφους.

Αυτή ήταν η προτεραιότητα του υπουργείου σας για ενίσχυση της κτηνοτροφίας κύριε Τσαυτάρη; Είναι αυτή αντιμετώπιση για τον ''πυλώνα εξόδου από την κρίση'' όπως εσείς χαρακτηρίσατε την κτηνοτροφία;

Εμείς δεν αντέχουμε άλλο κύριοι ,έτσι και αλλιώς τον χειμώνα τα ζώα μας θα ψοφήσουν από ασιτία, θα τα μεταβιβάσουμε στο υπουργείο και ότι θέλουν ας τα κάνουν.

Όταν αναλάβατε το υπουργείο κύριε υπουργέ οι κτηνοτρόφοι ήταν ετοιμοθάνατοι σήμερα εσείς τους αποτελειώσατε .

Σε λίγους μήνες πρόβατα και αγελάδες στην Ελλάδα θα υπάρχουν μόνο σε παλιές αναμνηστικές φωτογραφίες



Με βαθιά θλίψη αγανάκτηση και αηδία

Βάκης Τσιομπανίδης

κτηνοτρόφος .


triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου