Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εσπευσμένα στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Την κοινοβουλευτική έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ επιταχύνει η επιστολή Σουρνάρα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, η οποία εκθέτει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα με
αριθμό πρωτοκόλλου και επίσημο διαβιβαστικό από τη Γαλλία αλλά ο τότε υπουργός δεν την πρωτοκόλλησε σε κανένα αρχείο».

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υπο τις νέες εξελίξεις αποφάσισαν να επισπεύσουν την ακρόαση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη Τετάρτη -09.00 το πρωί- αν και αρχικά προγραμματιζόταν για την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή ασχολείται στις τελευταίες συνεδριάσεις της με την «τύχη» της λίστας από την ημέρα που αυτή έφθασε στη χώρα μας.

Εως αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί όλοι οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το 2009 έως και σήμερα καθώς και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και αυτός «άδειασε» τον κ. Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του.

Όμως, συνολικά τα μέλη της επιτροπής συμφωνούν ότι η κρίσιμη μαρτυρία είναι αυτή του κ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο χαρακτηρίζουν και ως «βασικό πρωταγωνιστή» της υπόθεσης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου