Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία - Οι άνεμοι σήικωσαν στέγες και έριξαν μάντρες - Πλημμύρες στην Πάτρα

- Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα με οδηγό που εγκλωβίστηκε στα νερά
- Στη Στερεά Ελλάδα "βρέχει" πέτρες από τις κατολισθήσεις
- Δύο τροχαία στη Φθιώτιδα λόγω της βροχής
- Στο "πόδι" η Πυροσβεστική για να βγάζει νερά από πλημμυρισμένους χώρους

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η βροχή που πέφτει αδιάκοπα στην Πάτρα και με μεγάλη ένταση από τις 15:00 μετά το μεσημέρι.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για να τραβήξει τα νερά από την οδό Ακρωτηρίου.


ΦΩΤΟ από το PatrasTimes
ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει στο Ψαροφάι, στο τρίγωνο Ακρωτηρίου - Κλητεμνήστρας και Αίοντος!
Στους 50 πόντους έχει φτάσει το νερό στην οδό Ειρήνης και Φιλίας στα Δεμένικα στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Νερά έχουν αρχίσει και μπαίνουν σε καταστήματα της περιοχής...



ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, τα φαινόμενα και ειδικότερα οι ισχυρές καταιγίδες ήταν έντονες σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας, κυρίως τις απογευματινές ώρες, αναγκάζοντας πολλούς οδηγούς να σταματήσουν στην άκρη της εθνικής οδού, αφού οι ουρανοί είχαν ανοίξει τόσο πολύ, που οι καθαριστήρες των αυτοκινήτων δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν και δεν έβλεπαν στα δύο μέτρα.

Εκεί όμως που χτύπησε περισσότερο η κακοκαιρία ήταν τα χωριά της Λοκρίδας κοντά στην Αταλάντη. Οι κάτοικοι είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στον Έξαρχο τα δυνατά ανεμοσούρια σήκωσαν σκεπές από αποθήκες, έριξαν μάντρες, νερά πλημμύρισαν σπίτια και αποθήκες, ενώ το μισό χωριό είναι χωρίς ρεύμα.

Στην Κυρτώνη έπεσε η μάντρα του σχολείου, στο Κυπαρίσσι φούσκωσε επικίνδυνα ο χείμαρρος της περιοχής, ενώ μεγάλες κατολισθήσεις έγιναν στο δρόμο Αταλάντη-Καλαπόδι και στο δρόμο προς το μοναστήρι των Αγ. Αναργύρων, ο οποίος παραμένει κλειστός.

Στην πολιτική προστασία της Π.Ε. Φθιώτιδας έχει σημάνει συναγερμός, αφού υπάρχουν από παντού μηνύματα ότι έχουν φουσκώσει χείμαρροι και ποτάμια.

Σε πολλά σημεία οι δρόμοι κρατούν νερά και μετατρέπονται σε θανάσιμες παγίδες, γι΄αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τη Φθιώτιδα, αφού θα υπάρξει νέα επιδείνωση με πολύ ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου (ή και νωρίτερα πιθανόν) μέχρι περίπου το μεσημέρι της Κυριακής, δηλαδή πρακτικά για ένα 24ωρο περίπου. Τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Τα νερά εγκλώβισαν οδηγό στο αυτοκίνητό του!


Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, ένας 60χρονος άνδρας που κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον παράδρομο της Περιμετρικής, στο ύψος των πρώην επιχειρήσεων Καμπέρου στην περιοχή της Οβρυάς,
εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό, όταν τα ορμητικά νερά σχεδόν κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου του και δεν μπορούσε να βγει από αυτό!

Σύμφωνα με το PatrasTimes, ενημερώθηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών οι οποίοι χρειάστηκε να στήσουν επιχείρηση απεγκλωβισμού του συγκεκριμένου οδηγού .



"Άνοιξαν" οι ουρανοί στη Στερεά Ελλάδα


Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί στο δρόμο από Αράχωβα προς Δελφούς από όπου και οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του NewsIt.

Πλημμυρισμένος δρόμος - ΦΩΤΟ NEWSIT
Πλημμυρισμένος δρόμος - ΦΩΤΟ NEWSIT

Η δυνατή βροχή, έχει προκαλέσει και κατολισθήσεις στην περιοχή.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου