Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Ε.ΤΗ.Π.:Εξόφληση οφειλών κατανάλωσης προηγούμενης περιόδου

Ένα μήνα πρίν από την έναρξη λειτουργίας της τηλεθέρμανσης , παρά τις έγγραφες ειδοποιήσεις και ανακοινώσεις μας, 726 οικοδομές οφείλουν στην Δ.Ε.ΤΗ.Π. 1.079.537 ευρώ (στοιχεία της 3ης/9/2012).
Η προθεσμία εξόφλησης, η οποία ορίστηκε και γνωστοποιήθηκε στους καταναλωτές μας από τον Μάιο , λήγει την Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012.
Καλούμε όλους τους καταναλωτές να εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλομένων ποσών, ώστε να μην διακοπεί η σύνδεσή τους και να μην ταλαιπωρούνται οι ένοικοι που έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους. Οι ένοικοι πολυκατοικιών παρακαλούνται να ενημερώνονται σχετικά με  τα ποσά που έχουν καταβληθεί στην Τηλεθέρμανση και για το υπόλοιπο των οφειλών της οικοδομής τους.
Σε περίπτωση διακοπής και επανασύνδεσης επιβάλλεται κόστος 50 ευρώ ανά κτίριο, που βαρύνει τους οφειλέτες.
Επισημαίνεται ότι η Τηλεθέρμανση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια κοινωνικής αλληλεγγύης, διότι διατηρεί σταθερή, από το έτος 2010, την εξαιρετικά χαμηλή τιμή πώλησης της θερμότητας, δεν επιβάλλει προσαυξήσεις στις οφειλές και δεν διακόπτει την παροχή λόγω οφειλών κατά την χειμερινή περίοδο.
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι , σεβόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών μας, παρείχαμε την δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης των λογαριασμών. Ωστόσο 177 από τις παραπάνω οικοδομές με οφειλές 431.000 ευρώ χρωστούν το σύνολο των λογαριασμών της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή δεν κατέβαλαν κανένα ποσόν από τον Οκτώβριο 2011 , ενώ 92 οικοδομές με οφειλές 171.000 ευρώ δεν κατέβαλαν κανένα ποσόν από τον Νοέμβριο 2011.
Τα ποσά αυτά είναι δυσβάσταχτα για την ΔΕΤΗΠ και σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν άμεσα, η δημοτική επιχείρηση θα αντιμετωπίσει σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα το επόμενο διάστημα, επειδή  δεν επιχορηγείται από κανέναν φορέα και οι λειτουργικές δαπάνες, που αποπληρώνονται αποκλειστικά από τα έσοδα κατανάλωσης, δεν θα εξυπηρετηθούν.
Καλούνται οι καταναλωτές να στηρίξουν έμπρακτα, με την συνέπειά τους, την επιβίωση της ΔΕΤΗΠ, ώστε να συνεχίσει να παρέχει ανεμπόδιστα το αγαθό της καθαρής , φθηνής θέρμανσης σε όλους τους κατοίκους.

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου