Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Vardarska τα Σκόπια στην εγκυκλοπαίδεια Sopena το 1936

Αλήθεια τους πρεσβευτές γιατί τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός; Οι υπουργοί εξωτερικών τι ρόλο παίζουν; Γιατί δεν διδάσκετε στα σχολεία; Ας διαβάσουν το βιβλίο η φωλιά του φιδιού λίγο πριν το τέλος του βιβλίου να μάθουν πως και ποιοι μαζί με τους πατριώτες ΚΚΕ  και Εθνικόφρονες δεξιούς και τον προδοτικό τους ρόλο, και των φίλων μας συμμάχων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

27-08-2012 12:38:26

«Εγκυκλοπαίδεια SOPENA – Nuevo Diccionario Ilustrado de la Lingua Espanola», δηλ. «Νέο Λεξικό της Ισπανικής Γλώσσης», που εκδόθηκε στην Βαρκελώνη το 1936. Στη σελίδα 980 του 2ου τόμου υπάρχει το λήμμα «Servia – Croacia – Eslovenia (Yugoslavia)». Στη μεσαία στήλη της σελίδας, στην προτελευταία παράγραφο περιγράφεται αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της Γιουγκοσλαβίας κατά την εποχή εκείνη:

«Διοικητικά διαιρείται σε εννέα επαρχίες (banovine): Morava o Moravska (cap. Nish); y Vardar o Vardarska (cap. Skoplye), δηλ. Βαρντάρ ή Βαρντάρσκα (με πρωτεύουσα τα Σκόπια).

Δίπλα, στη σελίδα 981, υπάρχει μεγάλος χάρτης της τότε Γιουγκοσλαβίας, όπου πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη Μακεδονία. Αυτά το 1936. Λογικό, αφού η επίμαχη περιοχή ονομαζόταν ως και την γερμανική κατάκτηση της Γιουγκοσλαβίας «Banovina Vardarska». Πρώτος ο Τίτο στις 15 Αυγούστου 1944 της έδωσε την ονομασία «Makedonija».

Την εγκυκλοπαίδεια αυτή καλά θα ήταν να την διαβάσουν όλοι οι ανιστόρητοι που δεν νοιάζονται για τις μεθόδους παραχάραξης ή ακόμη και διαγραφής της Ιστορίας. Να δείτε που σε λίγα χρόνια δεν θα θυμάται και δεν θα ξέρει κανείς τίποτε για την ιστορική αλήθεια. Οι άνθρωποι θα μαθαίνουν μόνο ό,τι εξυπηρετεί τα μελλοντικά σχέδια του συστήματος». (e-grammes)

Εμείς με χαρά να προσφέρουμε πυρομαχικά στο οπλοστάσιο του υπουργείου εξωτερικών, το θέμα είναι να χρησιμοποιηθούν.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

arxaiaithomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου