Επιδί πρέπι να μαθένuμε να γράφuμε σοστά επιτέλuς σε αφτί τι χόρα αποφάσισα να σας ξεκινίσο εντατικά φροντιστίρια.
Ι εκπλικτικί αφτί κίνισι τον άξιον ( εδώ τι στο διάολο πρέπει να βάλω για να φαίνεται ο πληθυντικός;;;;) καθιγιτόν κε πολιτικόν μας, που αποφάσισαν να αλλάκσουν την αλφαβίτα για να γίνι πιο εύκολι ι εκμάθισι τους από τα πεδιά ίνε αναπόφεφκτα μια σιμαντικί αλλά κε πολί έξιπνι κίνισι– όπος φισικά έχετε κι εσίς διαπιστόσι – όστε να μιν μπορί πλέον κανίς μας να έχι τιν δινατότιτα να κοροιδέβι τους ανορθόγραφuς.
Σε όλι αφτί τιν αξιοζίλεφτι και πραγματικά άκσια προσπάθια εμίς οι ορθογράφι θα θέλαμε να διαμαρτιριθuμε εντόνος γιατί μας αφερέσατε αυτί τιν μικρί χαρά.
Το καλό όμος ίνε ότι δεν θα ξανασχολιθuμε με το να βοιθάμε τα πεδιά μας στα μαθίματα επιδί δεν θα ιπάρχι κε λόγος βρε αδερφέ!!!
Θα ίθελα να εφχαριστίσο τιν λέσχι Μπίλντεμπερκ κε τιν εξερετικι προιν ιπuργό πεδίας κε διά βίu εκμάθισις καθός κε όλuς τuς σιμπαραστάτες σιμερινuς πολιτικuς.
Όλι εμίς θα σας βοιθίσuμε ξεκινόντας από σίμερα να γράφuμε σοστά.
Κε για αφτό τον λόγο θα ίθελα όλι μαζί εδό να βροντοφονάξuμε…
ΖΙΤΟ Ι ΠΟΛΙΤΙΚΙ ΜΑΣ!!!! ΖΙΤΟ Ι ΕΛΛΙΝΙΚΙ ΔΙΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΙΟΑΝΙΣ
Ι.Γ.
Δεν πιστεβο να ζορίστικε κανίς στο διάβασμα. Όλα ίνε πιο εφκολα πια!!
Εντάξει, μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας φτάνοντας στα άκρα!! Πιστεύω ότι η απλοποίηση της γλώσσας πολλές φορές είναι χρήσιμη: χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ψιλές και οι δασείες. Θυμάμαι πόσο είχα είχα παιδευτεί ως μαθητής για να μάθω τις δασεινόμενες λέξεις .... Δεύτερο παράδειγμα απλοποίησης η διπλή γραφή της λέξης αβγό (αυγό για τους παλαιότερους) που ναι μεν σήμερα έχουν διπλή γραφή αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μείνει μόνο η σημερινή απλοποιημένη μορφή (αβγό). Δεν πιστεύω να δυσκολεύεται κανείς να διαβάσει την παραπάνω λέξη με οποιαδήποτε γραφή κι αν την δει; Μπορεί να τον ξενίσει λίγο αλλά θα την διαβάσει και κάποτε θα την συνηθίσει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τα παραδείγματα που επέλεξα θέλω να πω ότι παρεμβάσεις απλοποίησης της γλώσσας μπορεί να ξενίζουν ή να δυσκολεύουν εμάς τους μεγαλύτερους αλλά είναι αναγκαίες για να προσαρμοστεί η γλώσσα στη σύγχρονη εποχή και να διευκολυνθούν στην εκμάθησή της οι νεότερες γενιές. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός κι εξελίσσεται διαρκώς...
Δημήτρης
αν ειναι ετσι καλυτερα να τα μαθουμε τα παιδια μας κατευθειαν τουρκικα η αγγλικα
ΑπάντησηΔιαγραφή