Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Παραδίδεται το οδικό τμήμα Κυπαρισσίας-Καλαμάτας. - Παραδόθηκε σήμερα και το τμήμα Τσακώνα-Θουρία.

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην κυκλοφορία σήμερα το τμήμα Αλλαγή- Θουρία του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας. Πρόκειται για οδικό άξονα μήκους 22 χλμ που ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο Κυπαρισσίας και καταλήγει στον ανισόπεδο κόμβο της εισόδου της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, με το νέο τμήμα μειώνεται ο χρόνος μετακίνησης, από μισή ώρα σε λιγότερο από 10 λεπτά, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η οδική ασφάλεια.

Η κατασκευή του τμήματος Αλλαγή - Θουρία ξεκίνησε το 2008, η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 190 εκατομμύρια ευρώ .

Περιλαμβάνει τρεις ανισόπεδους Κόμβους: Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας. Οι κόμβοι αυτοί συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με το τοπικό δίκτυο και με την παλαιά (πλέον) εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης.

Στην τελετή παράδοσης θα παρευρεθούν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης.


Σε κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα-Θουρία

Παραδόθηκε σήμερα σε κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα-Θουρία (είσοδος Καλαμάτας) του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα, του Έργου Παραχώρησης του οποίου η κατασκευή συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Μορέας Α.Ε.

Το νέο τμήμα έχει μήκος περίπου 22 χλμ., διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων + Λ.Ε.Α. ανά κατεύθυνση. Επιπλέον, το εν λόγω τμήμα περιλαμβάνει και τις ακόλουθες σημαντικές τεχνικές υποδομές:

Το Cut & Cover Σκάλας/Τσουκαλέϊκων μήκους 250 μέτρων,
Την κοιλαδογέφυρα της Σκάλας μήκους 200 μέτρων,
Δύο νέους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην περιοχή Αρφαρών, καθώς και
Το Βοηθητικό Κέντρο Ελέγχου και Συντήρησης Αρφαρών.

Για την εξυπηρέτηση των περιοχών που συνορεύουν με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έχει κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 50 χλμ., καθώς και οι ανισόπεδοι κόμβοι αριθ. 16 (Τσακώνας/Κυπαρισσίας), 17 (Αρφαρών) και 18 (Μεσσήνης/Θουρίας).

Με το νέο τμήμα, η οδική μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα γίνεται κατά τουλάχιστον 15 λεπτά ταχύτερα, και συγχρόνως ασφαλέστερα και φιλικότερα στο περιβάλλον, σε σχέση με την προϋπάρχουσα διαδρομή μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, που διασχίζει κατοικημένες περιοχές.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου