Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τι ανέβασε η πρωταθλήτρια του τριπλούν, τι αντιδράσεις προκάλεσε και τι απάντησε η ίδια.


(Αυτά τα γράφει το Βήμα,Η δικιά μας  άποψη είναι εφάμιλλη με της αθλήτριας,ας μάθουν επιτέλους οι κομπλεξάρες επαγγελματίες αντιρατσιστές να ξεχωρίζουν το χιούμορ)

Σάλο έχει προκαλέσει το σχόλιο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η πρωταθλήτρια του τριπλούν και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Βούλα Παπαχρήστου και το οποίο ανέφερε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»!..

Το σχόλιο της Παπαχρήστου και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια των οποίων η ίδια θα ζήσει στο Ολυμπιακό Χωριό με αθλητές όλων των χωρών, των χρωμάτων, των φυλών και των θρησκειών, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από απλούς φιλάθλους που χρησιμοποιούν το twitter ορισμένοι εκ των οποίων χαρακτήρισαν το σχόλιό της ρατσιστικό και ζήτησαν ακόμη και την απομάκρυνσή της από τους Αγώνες.

«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω» ήταν ένα από τα μηνύματα που δέχθηκε η Παπαχρήστου.

«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις» της απάντησε άλλος χρήστης του διαδικτύου.

«Καλύτερα είναι νομίζω να μην μας έρθεις στο Λονδίνο. Εδώ έχουμε Αφρικανούς, Κινέζους, Έλληνες, Τζαμαϊκανούς. Δεν χωράνε χαζοί» ήταν το σχόλιο ενός Έλληνα κατοίκου στην αγγλική πρωτεύουσα.

Και ακόμη:

«Να μην μας εκπροσωπήσει η ρατσίστρια Βούλα Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες»...
«Μπράβο στην οπαδό του ναζιστικού μορφώματος Χ.Α. Βούλα Παπαχρήστου πρωταθλήτρια του τριπλούν. Αθλητισμός ίσον Πολιτισμός».

«Η Βούλα Παπαχρήστου βάζει μπουρλότο στους Ολυμπιακούς».

«Κυρία Παπαχρήστου προσοχή τη σβάστικα. Κόβει».

«Προσοχή: ακολουθεί ρατσιστικό rt από την Βούλα Παπαχρήστου που θα συμμετέχει στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες».

«Τη λένε Βούλα Παπαχρήστου, είναι αθλήτρια του τριπλούν, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς...».

«Παρατάτε μας ρε με τη Βούλα Παπαχρήστου... Τώρα το μάθατε ότι τα... μειώνουν την ευφυία;» έγραφαν κάποια άλλα σχόλια για την ελληνίδα αθλήτρια.
Απαντώντας η Παπαχρήστου με δήλωσή της στην ιστοσελίδα Contra υποστήριξε ότι είδε γραμμένο το σύνθημα για τους μαύρους κάπου, της άρεσε και το ανέβασε στο λογαριασμό της.«Δεν είχα καμία πρόθεση να μειώσω κανέναν. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και όλες τις φυλές. Δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Εγώ ασχολούμαι μόνο με τους αγώνες. Το είδα κάπου αναρτημένο αυτό το σχόλιο και το ανέβασα κι εγώ» ισχυρίστηκε.

Κάποιοι κατηγορούν την Παπαχρήστου ότι στο παρελθόν έχει κάνει retweet σε ποσταρίσματα σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, ενώ έχει στείλει και χρόνια πολλά στον Ηλία Κασιδιάρη την ημέρα των γενεθλίων του.

Από την πλευρά της η Παπαχρήστου, λίγη ώρα αργότερα, μέσω του facebook απάντησε στις επιθέσεις που δέχθηκε, τονίζοντας πάλι ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει κανέναν: «Ολα αυτα που συνέβησαν δεν με εκφράζουν. Ειμαι Αθλήτρια τίποτε αλλο!! Δεν συνηθιζω να προσβαλω ποτε κανέναν...δεν ειμαι αυτής της ιδεολογίας! Ζητώ συγνωμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν εχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!! Είμαι Αθλήτρια και μονο!».

Πάντως, λίγο μετά την απολογητική της απάντηση, η Παπαχρήστου έσβησε τον λογαριασμό της στο twitter! Οσο για το ότι δεν έχει ανάμιξη με τα πολιτικά, όπως γράφτηκε σε διάφορα σάιτ στον λογαριασμό της ήταν συχνά-πυκνά τα retweets της από την Χρυσή Αυγή, ενώ υπήρχει και ένα συγκεκριμένο από τον βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη.

Η Παπαχρήστου δεν είχε γεννηθεί το 1936 που ο Αδόλφος Χίτλερ αποχώρησε εκνευρισμένος από το ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου για να μην αναγκαστεί να απονείμει το χρυσό μετάλλιο στον μεγάλο Αμερικανό μαύρο αθλητή Τζέσε Οουενς ο οποίος στον τελικό του μήκους νίκησε τον Γερμανό Λουτζ Λονγκ που θεωρούνταν φαβορί και (από του Ναζί) εκπρόσωπος της αρίας φυλής. Παρεμπιπτόντως, ο Οουενς έγινε μύθος ανά τον κόσμο με τα 4 χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο Βερολίνο (100μ., 200 μ., 4χ100 μ., μήκος) ενώ ο Λονγκ άφησε την τελευταία του πνοή στο ρωσικό μέτωπο όπου εστάλη με εντολή του Χίτλερ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ελληνίδα αθλήτρια ως εκπρόσωπος της χώρας που γέννησε τα ολυμπιακά ιδεώδη, όφειλε να γνωρίζει τουλάχιστον την ολυμπιακή ιστορία αλλά και τον συμβολισμό των πέντε κύκλων στην ολυμπιακή σημαία με την οποία θα ανοίξει και θα κλείσει η κορυφαία γιορτή του πλανήτη στην οποία ετοιμάζεται να λάβει μέρος.


http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=468360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου