Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ρε ξεφτιλισμένοι οι παραλίες είναι του κοσμάκη, και όχι των ομπρελάδων

Οι περισσότεροι έχουμε μια εμπειρία από ελεύθερο κάμπινγκ από τα νιάτα μας, τότε που οι παραλίες ήταν ..δικές μας. 

Είτε γιατί τότε τα οικονομικά μας ήταν πιο «στενά», είτε γιατί ήμασταν πιο ελεύθερα πνεύματα και ο χίπικος τρόπος ζωής μας γοήτευε ιδιαίτερα. 

Στα χρόνια που επακολουθήσαν πολλοί λήσταρχοι Δημοτικοί άρχοντες φρόντισαν να πλαστικοποιήσουν τις παραλίες με ρουσφετολογικές συμβάσεις σε ημέτερους και να ψηφίσουν νόμους δήθεν για το περιβάλλον όπως, ο 2160/1993 λέει  «απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους» και τιμωρεί με αυτόφωρο, τρεις μήνες εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και 150 ευρώ πρόστιμο υπέρ του τοπικού δήμου, και να επιβάλλουν έτσι στον κοσμάκη να καταφεύγει στα χαμόσπιτα – δωμάτια τουριστικά που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια φράζοντας τα πάντα. 

Και επειδή είμαστε… κολοελληνες παρουσιάστηκε το εξής τραγελαφικό. Να αφήνουν κάποιοι την άνεση του σπιτιού τους, και να πηγαίνουν… τριάντα χιλιόμετρα ποιο πέρα σε μία ακριβοπληρωμένη …χαμοκέλα, για να λένε… ότι πήγαν …διακοπές.

Λογω όμως της οικονομικής δυσπραγίας  το ελεύθερο κάμπινγκ, η περιπέτεια της αναζήτησης του φοβερού σημείου που θα έχει και δροσιά, και σκιά, και ησυχία, αλλά και πρόσβαση σε μια μαγευτική παραλία επανέρχεται, και καλά θα κάνουν οι ξεφτιλισμένοι και αρχικλεφταραδες δημοτικοί άρχοντες να ξεχάσουν  λίγο το φαγοπότι με τις καρέκλες και τα ψευτοδιαμερισματα και να αφήσουν τον άφραγκο κοσμάκη να απολαύσει παραλία, αφου  Ελάχιστοι πια έχουν τη δυνατότητα να φύγουν για 2 ή 3 εβδομάδες όπως έκαναν μέχρι πρόπερσι. 

Μια εβδομάδα όλη κι όλη, κι αυτή στο πιο φτηνό δωμάτιο που μπορούμε να βρούνε.

 Ποια είναι η εναλλακτική; Να μην πληρώσουμε καθόλου δωμάτιο και να παρατείνουμε όσο μπορούμε τις διακοπές μας με το να κοιμόμαστε σε μια σκηνή. Πού όμως; Διαβάστε εδώ την λίστα που ακολουθεί με τα 10 ιδανικότερα σημεία για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάτε, πάντως ότι Οι περιοχές αυτές  έχουν το καλό ότι οι τοπικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και δεν διώκουν κανέναν ,πέραν ότι πρόκειται για σημεία μαγευτικά:

Ελπίζουμε να βρεθούν και άλλοι να δώσουν το καλό παράδειγμα.


ixnos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου